Stockholm

Stockholms resan var toppen, jag träffade min älskade vän John på en lunch vid 13.00. Jag och pappa åkte in till stan där vi träffade honom på Åhlens vi åt lunchen där det var hur gott som helst. John var så stilig och det var så roligt att se honom där. Efter lunchen åkte vi tillbaka till mässan vid Älvsjö. På mässan träffade jag även Kicki och det är nog säkert fem årsedan jag såg henne sist så det var också toppen att träffa henne igen. På kvällen åkte jag tillbaka til Åhlens mötte upp John för att åka hem till hans lägenhet coh titta på melodifestivalen. Hans lägenhet var jättefin och låg på ett jättebra ställe med fin utsikt. Hela lägenheten var kalas fin. VI hade en super trevlig kväll och det var så roligt att få se var John bor och jobbar=) Hela dagen var kalas rolig.

Söndag vi åt en god frukost och firade mamma lite för hon fyller ju år idag. Efter frukosten skulle vi kolla lite mer på mässan men då när vi kom ner var vi helt ensamma där, men det berodde på att dom öppnade klockan tio och vi var nere nio. Men det gick bra och det var lugnt, för när det är öppet och alla är där pratar pappa och mamma med allt och alla. Men dom hade möten hela tiden som vi var där jag såg inte röken av dom idag. Men som tur var så hade jag Kicki. När alla var på möten satt jag hos henne och vi drack lite god kaffe latte. Vi hade hur trevligt som helst och det var jätteroligt att sitta där och prata om allt som varit. Mässan var i det stora hela ganska rolig och det var roligt att träffa alla igen.

Hemma för att packa och det är väl så grymt tråkigt. Men det är väl tur att mamma finns kan man säga för annars skulle inget komma med och allt skulle bara ligga i konstiga högar. Mamma har stuktur vilket jag absolut inte har. Så nu är vi klara och allt är med hoppas jag, det borde det vara för att nu har vi kollat allt och lagt ner allt. Imorgron är det bara att stänga väskorna och åka tror jag. Jag hopppas det, vi ska nog gå igenom det innan sängen. Imorgon ska jag upp 04.30 fy fan säger jag bara. Undra hur pigg man är och hur glad man är då. Men jag får sova på planet. VI får väl se hur detta gå hihi. Men men jag skrivker i Afrika så fort jag får tag i en datror=)
Hade bäst alla nu=)
Puss och kram


Taco kväll

Ikväll ska jag iväg och äta tacos hemma hos familjen Gustavsson. Min kära kusin fyller 25 år imorgon men då är ju jag i Stockholm så vi ska fira honom ikväll. Det ska bli kanon kul att träffa honom igen för att det var ett bra tagsen vi sågs sist=) Och taco är absolut aldrig fel heller hihi


Lat

Hur kan det komma sig att man blir så lat när man kommer hem, jag orkar inte mycket och jag gör inte många knop på en dag när jag är hemme. Det är konstigt tycker jag eftersom man är igång hela dagarna annars men när man är hemma hos mor och far så blir man lat och orkar inget. Jag ska ta mig till stan idag och äta lunch med mor och far och kanske bror vi får se om han kommer eller inte. Nu funderar jag på en kaffe till och lite mera Beck innan jag ska till stan. Beck är nog det bästa som finns när man inte vill göra något alls. Jag kom på det igår kaffe latte och en Beck film är guld när man är hemma. Jag har inte filmerna på skolan så det är det extra roligt att se dom hemma=)

Imorgon blir det Stockholm det ska bli riktigt roligt faktiskt. Det ska hur kul som helst att träffa John. Först blir det att följa med folket på mässan sedan blir det lunch med John. Det var längesen som jag var på mässan med så det ska bli roligt att se lite av den med tycker jag allt. Det ska bli roligt att träffa alla där med som jag säkert inte har sett flera år. Vi får se vad som händer, men roligt ska det bli att komma upp till Stockholm med=)

Stan

Efter lunch idag blev det en tripp in till stan där jag och pappa skulle handla det sista inför resan. Vi var på lekia och på apoteket. Jag var tvungen att hämta de sista vaccinet som jag måste ta innan jag ska åka. Vi var även och köpte present till mamma eftersom hon fyller på söndag.

Fika med mormor, farmor och farfar. Jag och mormor köpte med oss lite fika det blev semlor och chokladbollar. Det var roligt att träffa dom igen fast att det blev en kort visit. Men det är alltid roligt att träffa mormor, farmor och farfar.

Kvällsmat blev det hos brorsan. Hans lägenget var toppen fin, och väldigt rymlig. Jag gillade den starkt. Det fattas lite saker men det gör det alltid när man flyttar till sin första lägenhet. Jag tror att den kommer bli kanon och att han kommer trivas för den var verkligen fin.

Packat har vi gjort lite idag med, men det är så tråkigt att packa så man orkar inte gör allt samma dag. Jag hoppas att vi blir ganska klara imorgon för lördag blir det Stockholm sen hinner inte jag med så mycket mer. Mitt plan lyfter redan 06.35 på måndag morgon så jag hinner absolut inte göra något då. Men vi ska nog hinna imorgon och kanske lite på söndag när vi kommer hem. Vi får väl se när vi kommer iväg=)

Nu ska jag kolla på film det perfekta mordet sedan blir det sängen skulle jag nog vilja säga om jag ska orka med något imorgon. Måste in en sväng till stan imorgon med och sedan blir det kanske middag hos Pia och Janne vi får se om min kära kusin kommer hem imorgon eller inte. Han fyller ju år på lördag så skulle dit och säga grattis och så men då måste han allt vara hemma=) Men vi får se hur det blir med det.

Dagen vid tvn

Ja denna dag har verkligen blivit framför tvn, det är så skönt att bara få ligga i sängen och kolla på tv utan att göra något. Man behöver det ibland, plus att jag ska göra stan med pappa sen så då kan det vara skönt att vila lite=)
Det blir caffe latte och Beck det är guld.




Arosfortet

Men vad roligt det var det går nog inte riktigt att förklara det. Man blir absolut som ett barn på nytt. Jag, Karin, Åsa, Sara och Kristian vart ett lag, alla ledare i ett lag. Men jag tror inte vi klarade någon i början för vi fatta inte riktigt hur vi skulle göra. Men tillslut så klarade vi bara fler och fler jag tror vi tänkte för mycket i början. Man ska nog inte tänka utan bars göra, men vad roligt det var. Jag kommer garanterat ha träningsvärk imorgon för man skulle ju hänga i stänger och ta sig över rum utan att nudda golvet, även ta sig över påpå olika sätt. Det fanns även ställen där man skulle ta sig över och under laser grejer och man fick inte nudda dom för då lyste röda lampan. Det är svårt att förklara men det var så roligt jag kan rekomendera detta till alla.

Motala är jag i nu. Min bror kom och hämtade mig efter Arosrortet. Det var nice att bli hämtad tycker jag allt för det är tråkigt att åka tåg eller buss själv. Men nu är jag äntligen hemma, och nu har jag börjat packa och greja lite, imorgon ska jag och pappa handla det sista inför resan så att jag får med mig allt jag behöver. Nu ska jag snart sova för måste upp ganska skapligt imorgon. Men det ska bli gött och komma iväg lite=)

Jönköping

Ny dag och dags att möta gänget, idag blir det Rosenlundsbadet i Jönköping. Det ska vara ett äventyrsbad och det tror jag kan bli riktigt skoj. Själv ska jag hålla mig till bubbelpoolen för det kan ju inte bli annat en väldigt skönt=) Men man ska ju aggera badvakt med, så vi får väl se när det blir jag som ska vara det. Vi är fem ledare och det ska vara tre på kanten och två i. Jag själv kommer nog mest vara på kanten för man fryser ganska mycket när man väl har varit i vattnet en stund. Men vi får väl se hur det kommer sluta, jag hoppas vi kommer få en riktigt lyckad dag iallafall=)

Bror min

Pratade med min bror på msn nyss. Frågade om han trivdes i sin lägenhet och det gjorde han= ) Det tycker jag låter väldigt bra. Jag ska träffa brorsan en sväng på torsdag och då ska jag få se hans nya hem=) Se hur mycket han har lånat av mig hihi Nej jag är glad att han hitta ett ställe där han trivs.



Gammal bild men den är så fin=)

Hestra

Samling med klassen 08.00 på morgonen ganska trött var man men samling var vi tvungna att ha. Lärarna ville bara kolla med oss så vi hade dagen under kontroll vilket alla hade. Efter mötet gick jag, Karin, Åsa och Sara till minibussarna för att dra iväg. Nästa stopp bleb fritidsgården Navet där vi skulle hämta upp alla 22 ungdomar som skulle följa med till Hestra. Alla var där och kom in i bussarna som tur var. Väl framme så var köerna elva mil långa men det gick framåt tillslut. Alla åkte och hade roligt, jag och Sara grillade för fulla muggar alla kom och åt och sedan åkte alla igen. Vi hade en riktigt skön dag och allt blev lyckat, så inget att klaga på=)

Packat och städat

Vilken tråkig dag dett är. Nu har jag nästan packat klart allt och städat det mesta, ska dammsuga och skura men det gör jag på tisdag så det blir precis innan man ska åka. Packningen tar jag det sista på tisdag med tror jag, allt kan man inte packa heller innan, typ toalett grejer och krämer m.m Så det sita får bli på tisdag tror jag efersom jag åker på onsdag eftermiddag. Min kära bror ska hämta mig vilket känns toppen slippa ta tåget är ju bara så skönt.

Imorgon börjar sportlovet och vi ska iväg till Hestra hoppas på att det blir snö och grejer då. Bussarna är fullsatta det är 22 stycken och mer kan vi inte ta. Alla våra aktiviteter är fulla vilket känns väldigt skönt så hoppas att veckan blir kanon nu.

Kvällen blir blå muggen där vi ska träffas typ nu och umgås lite. Jag tror att det kan bli trevligt vi hade ju trevligt igår så det blir nog bara bra ikväll med ska ni se. Kanske blir lite buzz eller singstar ikväll med man vet ju aldrig=)

Emilia bäst

Igår samlades vi alla på blå muggen klockan sju för att snakca lite om kvällen. Klockan åtta blev det tyst och vi kollade på melodifestivalen, efter varje låt sattes poäng från ett till tio. Våran klara favorit var Emilia hon förvånade oss alla. Låten hon framförde var absolut klart bäst hon gjorde den kanon så det var absolut att hon skulle till globen och tur var det att hon kom dit. Alcazar ville vi med skulle till globen och det fick vi med. Men Carolina von Ugglas vilket skämt hon är, ren katastrof. Hon kom klart sist på våran lista kan jag lova, men det gjorde hon ju inte balnd folkets, jag förstår inte hur hon kunde gå så långt det är för mig rent av omöjligt. Men vissa tyckte väl om henne. Scotts andra chansen inte så tokigt låten var helt okej tycker jag. Jag och Karin tyckte det var lite synd att Jonathan inte kom viadre för vi gillade den låten. Men inget att göra med det var tråkigt för han var duktig. Men start fältet var väl helt okej måste jag säga ändå, hoppas dom andra är bra med för jag hinner inte se resten tyvärr, men jag hoppas det blir ett bra fält för övrigt.
Nu ska jag pack och städa such inte kul men jag måste för annars hinner jag inte. Så det är väl bara att sätta fart.

Schlager

Ja schlager för hela bunten ikväll. Vi ska samlas nere på blå muggen där vi ska ha lite för drinkar och mingel hihi sedan klockan 20.00 ska det vara tyst och alla bänkade framför tvn. Jag tror vi kan få det toppen kul ikväll, jag hoppas det iallafall. Efter schlager på tnv blir det singstar alla som vill får sjunga, vi har ju fått svenska schlager hits till skolan så vi kan nog få en kanon kul kväll tillsammans här=) Hoppas att alla andra med får en rolig kväll=)
Puss och kram

Vaccination

Jag fattar inte hur det kan göra så ont med vaccination. Min arm gör ont men det va det värt det, måste göra sådant med för att få åka och då är det värt det när man väl kommer iväg. Men nu är det snart klart med alla förberedelser inför det med. Ska bara packa och greja lite sen så är det klart. Hoppas det blir bra detta nu=) Men det tror jag säkert att det blir. Nu ska jag pysa och fixa det sista inför lovet så vi är förberedda när alla barnen kommer. Hihi hoppas nästa vecka blir lyckad med=)

Klar

Nu är mitt examensarbete helt godtjänt och klart, jag fick veta det nu på frukosten att det var klart. Äntligen kan jag släppa det nu och inte tänka mer på dessa kompliteringar. Gud vad skönt=)

Maten

Ikväll vet jag inte vad dom hade tänkt med när dom gjorde våran mat. Kebbab risotto med bacon och skina plus en annanassås som smakade jag vet inte vad. Kvällen mat var då inte lyckad, vi ska gå och handla ny mat för annars klarar vi oss inte hela kvällen.

Sing star på blå muggen skulle det bli tror jag och det kanske vi ska gå ner på om vi hinner, jag ska först träffa Carro en stund och snacka lite skit. Det ska bli mysigt och sen ska vi dit om det känns som att vi orkar det. Vi får väl se vad vi gör och hur det blir.

Jönköping blir det för mig imorgon det är dags för vaccination inför resan. Hoppas vi hittar dit vi ska med, men det ska nog gå bra. Jag har fått ledigt hela dagen för detta så vi drar någon gång på förmiddagen och så får vi en dag i Jönköping det kan bli trevligt. Skönt att göra något annat.

Nu ska jag ge mig av ner mot Västbo till Carro=)

Onsdag

Dagen började med socialt arbete där vi skulle diskutera om olika saker. Vi började med rättvisa, vad är egentligen det, hmm tänkte vi rättvisa kan vara ganska mycket. Men det är svårt att säga vad det ska stå för. Alla ska va lika och bli behandlande lika, men är det verkligen så undrade våran lärare då. Hon ställer så knepiga frågor men jag tror att det är ganska bra att få fundera lite på det. Sen pratade vi endel om ansvar, vem har ansvar för vad och hur mycket ansvar har man själv. Det är också ganska svårt och veta det beror ju på vad det handlar om och vilken situation man är i. Men man tar ju egna beslut om sitt liv är det då inte mitt eget ansvar så. Alla sådnna frågor är svåra att diskutera när man kanske inte vet hur det är. Men vi hade roligt och pratade på som bara den så det kändes ändå som vi fick en bra diskussion.

Ingen lektion under eftermiddagen och det var ganska skönt, för man är trött nu. Plus att vi har endel rester som kan vara gött att få klart innan praktiken. Så jag har precis suttit  med min grupp inom folkrörelse där vi har gjort ett häfte om fredsrörelsen, kyrkrörelsen och lite andra saker med. Så vi ska lämna in det imorgon och hoppas på att hon tycker att det ser bra ut. Men det kändes som att det fungerade bra, och när vi tittade igenom det såg det fint ut.

Köpa korv, broö och ferstis ska vi också syssla med nu under eftermiddagen. Det börjar bli dags att köpa in lite till sportlovs veckan, vi kommer inte hinna göra det under veckan så vi måste börja nu med det. Jag hoppas vi hittar det vi behöver. Vi har fått låna skolans bil med så vi kan faktiskt köpa med det mesta idag tror jag. Det skulle vara ganska gött om vi fick det klart med. Så klockan tre drar vi för att handla och planera det sista med fritidsledarna på Navet. Det verkar som att dom är väldigt positiva till detta så det kommer nog att bli en kanon vecka för oss. Men den har varit fruktansvärt jobba att planera och fruktansvärt jobbig över lag. Men nu när allt är klart så känns det bra, vi kommer ha en bra erfarenhet med oss ut i arbetet sedan.

Dags att ta atg i det sista nu innan jag ska täffa näsat grupp. Hade gött sålänge=)

Tisdag

Det är bara tisdag idag men jag önskar att det skulle vara söndag eller nått åt det hållet för då vet man att det bara är en vecka kvar här innan man ska hem och förberdea sig inför praktiken. Jag känner nu att jag är helt slut i huvudet på detta pluggande vilket inte alls är så roligt. Vi får så mycket nu plus att vi har sportlovs veckan nästa vecka vilket absolut känns roligt. Det som är jobbigt är att min telefon ringer konstant från morgon till kväll med massa oliak frågor som jag inte alls kan besvara alla. Men man försöker så gott som det går. Ikväll är det sista dagen på barn konventionen så ikväll får vi våra intyg på att vi har läst en extra kurs. Det ska bli rolgit att få det intyget för alla har jobbat på bra med den kursen. Nu har man ändå ett extra diplom i det och jag tror att det kan vara en bra merit att man har den.
VI har sagt hejdå till behandlingspedagogerna som går första året, nu har dom praktik i tretton veckor så vi kommer inte träffa dom föränns i maj det kommer bli tomt utan dom. Men vi fösvinner ju i fem veckor så det är inte så långt ändå om man tänker efter. Det ska iallfall bli tomt nu dom sista dagarna innan vi far iväg. Kommer sakna dom massa=)