Malmö resan

Ja då har man varit på malmö resan då=) Äntligen klar skulle jag nog vilja säga ändå. Men vi hade mycket trevligt tillsammans. Vi åkte i tisdags vid åtta på morgonen, jag och Nicklas var reseledare under hela tisdagen. Vi fick ha full koll räkna alla hela tiden och informera innan besöken. Så det var ett tufft jobb måste jag säga. Vi var på teatern och den var mycket intresant, man var inte publik utan man var endel av pjäsen och det var häftigt. Den handla om året 2027 och alla problem vi hade förr var lösta och vi hade nya, så man kom in i en ny värld. Det är svårt att berätta hela pjäsen men den var riktigt bra. Efter teatern var vi på studiebesök på humanitetenshus, det var ganska intresant men det tog ganska lång tid så man var väldigt trött efter, och lite yr i huvet för att det var så mycket som hände på samma gång. Men man fick sig en tankeställare på vad man skulle kunna göra så mycket bättre för att flera människor skulle kunna ha det lite lättare. Vi fick även gå runt och läsa vad barn hade sagt och vad kvinnor pratar om vid vattenbrunnar, så man lärde sig en heldel av att bara vara där. Jag tycker sånnt är väldigt intressant. Efter besöket så var det dags för middagen som var mycket efterlängtad, vi var så himmla hungriga efter allt denna dag så det var bara så gott med mat=) När alla var mätta i magen så var det dags att bege sig till varndrarhemmet. Det var ute i ingenstans men det funkade för en natt måste jag nog säga. Det var synd att lilla Jessica fick astma och knappt kunde sova, jag led med henne och jag sov uppe hos henne. Ja det var inget kul att det skulle bli så.

Onsdagen vart det studiebesök på rosengården vilket var ett ganska segt besök men ändå väldigt nyttigt. Hon prata konstant i två och en halv timma så mitt huvud hängde väl inte med allt för bra, men det var nyttigt att se och höra hur dom jobbar med ungdommar. Efter det studiebesöket vart det en tripp till skateparken vilket inte var så kul. Det var en stor betong platta med lite hopp, det känndes ganska meningslöst måste jag nog säga. Men nu har vi sett det iallafall. Sen blev det middag och efter det vart det att åka tillbaka till värnamo. Jag sov hela vägen på bussen, jag kunde inte hålla mina ögon öppna längre, jag var bara för trött. Men det var Adreas och Amelas tur att hålla i ledareskapet så jag kännde att jag kunde sova=) När vi kom hem fick vi fyra kolla bussen och se till så alla grejer blev tagna sen kunde vi gå upp och bara ta det lugnt. Men det var en rolig reda och det var mycket kul att FLU2 följde med oss på resan. Så i hel het vart det en lyckad tripp med mycket skratt=)

Idag har vi bara haft diskusions grupper och arbetat med stora uppgifter. Men man är faktiskt fortfarande trött efter resan så det bli nog att hoppa i säng tidigt ikväll, men först är det innebandy match klockan åtta som vi ska gå på. Men det ska bli kul att se skolans lag spela igen=)

Så nu ska jag göra mig iordning och sen ska vi gå iväg.
Puss och kram

Tillbaka

Vid elva tiden så åkte jag och pappa iväg. Det var helt underbart att åka bil och slippa ta bussen. När vi kom fram till värnamo så åkte vi för att äta, jag tog lax och potatis och pappa tog någon biff med potatis det var hur gott så helst och lyx mat hihi Men det var mysigt att bara sitta och äta god mat. Efter maten åkte jag och pappa till maxi och handla mat till mig imorgon eftersom vi åker till malmö imorgon och vi car tvungna att ha med oss frukost, och då är det lättast för mig att ta med egen mat så jag slipper blanda maten med alla andras. Sen körde han mig till skolan och sen åkte han vidare till malmö=) Det var väl synd att vi inte skulle åka idag för då kunde jag ha åkt med pappa hela vägen ju. Men men det bli nor bara bra detta. Nu ska jag och dom andra i min grupp planera klart det sista inför imorgon och packa så man slipper göra det imorgonbitti, för det tror jag ingen har ork med.

Så nu ska jag ge mig iväg ner till dom andra=)
Bye


Helg i motala

Fredag: Det var skönt när det blec fredag så jag kunde bege mig till motala. Jag fick åka med Oskar och det var riktigt skönt att slippa ta tåget utan åka bil, underbart måste jag säga. När jag kom hem sprang jag en snabb vända på stan med mamma och pappa för jag behövde en ny jacka eftersom det är så förbannat kallt. Som tur var så hitta jag en jacka som jag verkligen gilla, jag har svårt med jackor, det är jobbigt att hitta någon so verkligen blir bra, men denna jacka är helt underbar. Efter stan blev det en god middag hemma med familjen, mamma gjorde något jättegott med ris och räkor och massor sånnt som bara är gott och vitlöksbröd mums=) Efter maten blev det in till John, Carro, och Lotta. Vi satt hemma hos John och sedan blev det Hugo en sväng, riktigt trevligt var det. Alltid lika kul att bara titta på alla människor som är ute och är fulla=) Kvällen blev verkligen lyckad=)

Lördag
: Det började med en tripp till farmor, jag, pappa och mormor åkte för att hälsa på henne. Det var mycket trevligt att träffa henne igen, det var ganska längesen som jag träffa henne faktiskt. Så det var riktigt mysigt att prata lite med lilla farmor igen. Sen blev det lunch på stan för mig och John, och det blev favoriten buffén på Hugo hihi. Den är lika god varje gång, borde kanske ha tröttnat på den, men man gör inte det. Jag vet inte varför men det är ju så gott. En liten sväng på stan blev det efter maten, sen blev det hem vila lite och sen byta om till fest hihi. John har fyllt och jag fyller snart så vi hade en lite fest för oss. Jag fick en jättefin klänning av John, Boj och memlan den var bara så himmla fin och jag älskar den verkligen. Så tack så hemskt mycket för den jag blev så glad. Efter en stund dör Lotta ocg carro upp och vi satt och prata om allt möjligt mycket trevligt, sen blev det ju självklart harry´s en sväng. Och det var verkligen bara så trevligt, fast det var väldigt mycket folk där. Men det var kul att träffa lite folk och bara prata och ha det mysigt jag gillar det hihi. Memlan dansade på riktigt bra och hon var en aning salongsberusad haha eller vad man nu ska säga om det. Men kvällen blev verkligen lyckad och en gång till Tack så hemskt mycket för klänningen den var helt underbar=) Plumms du är bäst!

Söndag: Julskyltningen var idag och som vanligt jobba jag på den. Jag tycker faktiskt att det är mysigt att jobba då, julstämmningen börjar komma och alla barnen kommer och träffar tomten och ritar söta små teckningar och det är alltid lika kul. Det var faktiskt riktigt myket folk på skyltningen idag fast att vädret var sådär och det är kul att det drar folk. Efter jobbet åkte jag hem med mamma och vi åt mat med familjen mycket trevligt var det och vldigt gott. När vi ätit och var klara åkte jag först en sväng till Sofie och det var mycket mysigt. Sen blev det myskväll med John och Memlan hemma i melis nya lägenhet, den var jättefin. Vi kollade på slalom och prata massor, det var jättekul att bara mysa lite vilket jag gjort hela helgen men det är skönt ibland hihi

Nu ska jag packa klart för imorgon bitti åker jag tillbaka till lilla värnamo igen och det ska bli kul att komma tillbaka till alla där=) Hade så bra alla mina sötisar.
Puss och kram

Malmö

Malmö satt vi med hela kvällen igår, ja vi var inte klara föränns klockan var halv tio och det är inte klokt. Varför bilr vi aldrig klara, varför finns det hela tiden tusen saker till att göra. Man kommer bara på emr och mer som man måste ta tag i men snart orkar jag inte mer. Vi var helt slut igår, vi kunde knappt tänka på kvällen när vi kom tillbaka och det var jobbigt måste jag säga. Nu har vi bara att planera reseledarskapet kvar, men det är inte så bara det är massor att styra med och fixa innan vi ska iväg. Så vi ska nog sitta lite ikväll med tror jag, för vi måste skicka in hela rapporten ikväll till våran lärare så hon akn gå igenom allt som vi har skrivit och få allt klart så vi kan kopiera hela häftet och dela ut tll alla vilket är viktigt att dom får det. Det ska vara utdelat denna vecka men det är liksom torsdag idag så ikväll blir det att vi måste göra klart allt, så vi lär väl få sitta hela kvällen igen.

Idag börjar vi inte föränns klockan ett och det känns jävligt skönt, men ändå är jag uppe. Det är ju inte sant för idag hade jag kunnat sova ut lite men jag kan inte sova mer så det är väl bara att går upp och hitta på nått att göra. Jag måste verkligen städa lite idag och så måste jag packa lite, för imorgon ska jag hem och det ska bli så himmla skönt. Det ska bli skönt att träffa alla sötisar där hemma igen=) Så jag måste städa och packa lite idag så Oskar inte behöver vänta på mig imorogn när vi ska åka hem. Jag får ju åka med honom igen och det känns så himmla skönt att slippa åka tåg själv utan åka med med han och dom andra som ska hemåt ihelgen.

Nej så om jag skulle ta tag i allt och inte bara sitta här och hänga=)
Bye


Lång dag

Igår var det en lång dag i skolan. vi gick fårn halv nio till halv fem, det som känndes långt var att vi bara satt hela dagen och lyssnade så man var ganska trött i huvet efter liksom. Men men det är som det är, men seg det vill jag lova att jag var igår fy fan=)

Idag ska vi ha hjärt och lungräddning på gympan, det ska bli ganska kul faktiskt. Jag har redan två intyg men det gör aldrig något om man för nyar det lite grann. Det är alltid bra med lite uppreppning, så det är vad våran förmiddag kommer handla om=)

I efter middag blir det malmö gruppen som ska träffas igen. USCH jag orkar inte känner jag, men vi måste. Vi åker ju om en vecka så snart är vi klara med det iallafall. Det är inte det att det ska bli tråkigt, för det ska verkligen bli skit kul att göra något med tåorna, men planeringen, vi blir ju alrdig klara och jg tycker fan vi sliter med det hela tiden. Men men jag tror att det blir skit bra när vi kommer iväg och är klara=)

Nu är det dags för frukost innan skolan börjar=)
Puss och kram

Vem tar våran mat

Vid flera tillfällen har vi upptäckt att vi har blivit av med mat. Jag har inte blivit av med så jättemycket men det är ändå mat, det finns dom i vår korridor som har blivit av med betydligt mera. En vart av med sin mat som han skulle äta på kvällen, en vart av med en hel julmust och en hel cocacola, men julmusten hade dom stalt tillbaka i kylen tom. Jag tycket att det är så jävla fräckt att göra en sån sak, det blir ju bara dyrt för oss i längden. Men vi har kommit på att personen som tar våran mat gör det antagligen på natten när alla sover, för på dagen går folk i skolan och det rör sig människor hela tiden överallt, men på natten när alla sover är det ju ingen som har koll. Men vi ska ha möte nu varje korridor och se om vi kan komma på en lösning på problemet, för nu vill vi ha våran mat i fred.

Nu ska jag kila iväg och äta frukost sen bli det psykologi och fritidskunskap fram till halv fem=)
Puss och kram

Ny kurs

Ja idag började våran nya kurs "internationella frågor" det var riktigt roligt faktiskt. Vi diskuterade lite om hur vi svenskar fungerar och hur vi tänker. Vi kom in på att om man sitter på en buss som är i princip tom och någon kommer och sätter sig bredvid hur reagerar man då=) Det vi kom fram till var att dom flesta nog undra vad fan personen höll på mig, det finns ju hur många sitt platser som helst varför då sätta sig bredvid någon. Jag tror faktiskt att dom flesta tänker så. Men egentligen varför skulle inte personen kunna sätta sig bredvid, vad är man rädd för, eller varför tycker man att det är så obehagligt. För är bussen full så bryr man sig inte om någon person skulle sätta sig bredvid, men är den tom så tänker man vilket pucko hihi men det var en intressant diskusion. Sen kom vi även in på att om man går på stan och någon skulle säga " hej" vad gör man då. För det första skulle man direkt tänka " va känner jag henne/honom" och så skulle man gå och grubbla på om man känner människan och var man sett den förut haha det är ganska kul att höra hur folk tänker i sånna frågor och se hur olika alla är varandra. Det var det vi diskutera mest och även det dom flesta tyckte=) Men det är kul att se hur vissa reagerar i sånna lägen, och undra hur man skulle reagera själv. Det är svårt att tänka hur man skulle göra i dessa situationer, för man vetr inte exakt hur man reagerar när det väl kommer till att man är i den situationen. Vi ska iallafall tänka på det nästa gång vi hamnar i dessa situationer och berätta sedan vad man gjorde=) Jag tror att det kan bli riktigt skoj.

Ikväll blir det te afton för oss hihi Vi ska samlas vi ca sju och dricka te och prata om livet eller nått åt det hållet=) Det bli mysigt, mysig kväll i soffan med lite små prat och lite te, det är aldrig fel. Det blir säkert någon film med om jag känner oss rätt, men det är bara trevligt. Nu har ju tvåorna kommit tillbaka från sina praktiker så det är alltid roligt att höra vad dom pysslat med och om det var roligt. Vi får väl se vad som händer, men jag tror att vi får det trevligt=)

Men nu är det bäst att jag kilar iväg=)
Ha en bra kväll=)
Bye


Frukost

Nu ska jag och Ida ta och gå ner för att äta frukost mums. Jag är verkliegn skit hungrig så det ska bara sitta fint med något i magen.

Efter frukosten blir det att gå upp och vila lite för vi börjar inte föränns elva idag=) Så det är väl tråkigt att frukosdten ligger redan vid halv tio, men man kommer ju upp iallafall och det är väl viktigt=)

Men nu måste jag rusa=)
Ciao

Söndag

Idag har bara blivit lugn och skön med. Jag har fortsatt kolla igenom alla Beck så jag inte ligger efter i det hihi Jag älskar verkligen dom nya, alla är så bra gjord och man blir faktiskt berörd av dom och arg när man ser dom. Men det är väl det som är meningen med dom kanske vad vet jag, men dom är förbannat bra=)

Pluggat har jag också gjort idag. Vi ska börja med en ny kurs imorgon som heter inernationella frågor som jag tror kan vara ganska intressant. Vi fick läxa där vi skulle läsa första kapitlet och fundera över det. Och det handla om kultur och hur människor beter sig i olika sammanhang och även hur människor firar olika dagar på året. Det verkar faktiskt himmla intressant, och jag tror att vi kommer att lära oss väldigt mycket och vi kommer få olika inblickar i andra kulturer vilket är viktigt sen när vi ska ut och arbete.

Nu sitter jag och väntar på att Iad och Yasse ska komma tillbaka till oss. Dom har haft praktik i tre veckor så det ska bli kul att höra hur som har haft det och vad vi har och vänta oss när vi kommer till den praktiken. Dom har haft admenistrativ praktik, det låter inte så himmla roligt men jag tror att det kan vara nyttigt det med. För vi kommer säkert hamna framför pappersarbeten sen i arberslivet med, så även fast det låter skit tråkigt så är det nog  jävligt bra=)

Nu ska vi laga mat och kolla på ännu en film, men denna gång tror jag inte att det blir Beck eftersom hela våran helg har varit lite Beck=)
Puss och kram

Film

Denna dag har blivt väldigt seg, alla har typ legat på sina rum och bara kolat på film eller sovit. men jag tror att vi behövde det, det har varit ganska mycket denna vecka så vi är nog helt slt allihoppa=) Men det blir säkert någon film eller något senare så alla umgås lite idag iallafall. Själv har jag legat och kollat på Beck hela dagen nästan helt underbart måste jag säga, jag bara älskar alla Beck. Men nu har jag ju nästan alla av dom nya filmerna så då är det ju ännu mera kul att jag kan ligga och kolla på dom ju=) Snart är det nog dags att ta sig vidare för att handla något att äta idag, för nu börjar min mage bli hungrig så jag måste nog bege mig iväg snart hihi

Men jag ska nog gå och fixa iordning mig lite och sen dra iväg=)
Puss och hej




image69

Seg dag

Grattis John=) Idag fyller min sötaste JOhn år och jag hoppas att hans dag har varit kanon=)

Dagen för mig blev en väldigt seg dag, vi började vid tio med malmö gruppen. Vi hade endel saker som vi var tvungna att fylla i och göra klart eftersom att vi skulle redovisa hela upplägget idag för klassen. Men det gick framåt iallafall vilket det kanske inte har gjort så mycket dom senaste gångerna, men idag vart vi faktiskt klara med det som var viktigast=) Så vi redovisa för klassen och dom tyckte att vi hade gjort ett super bra arbete, och det var skönt att höra nu när man har jobbat så mycket med det.

Eftermiddagen blev fritidskunskap och idag var det riktigt givande. Vi hade två skit svåra kapitel i läxa som vi kulle ha läst tills idag, men det var ju inte lätt att förstå vad som stod. Det var så mycket svåra ord i texten så man vart ju knäpp av den. Men våran lärare dela in oss i grupper där vi fick alla sidor uppdelade. Vi läste dom högt i våran grupp och skrev ner allt vi inte förstod och så fick läraren förklara allt för oss, och det var ett mycket bra sätt att ta in allt på, plus att man hade en chans att förklara för varandra vilket också är viktigt, för samtidigt som du förklarar lär du dig själv nått nytt=) Så nästa lektion vi har ska alla redovisa grupp vis vad vi kom fram till när vi läste styckena ihop, och så ska vi ha diskission om vilka sätt vi vill ha i klassen för att vi ska lära oss bäst, och det tycker jag är kanon=)

Efter skolan var jag och Oz ute och promenerade och bara prata skit om allt och inget, mycket skönt med promenader måste jag säga, men det var lite kallt=)

Nu ska vi göra oss iordning för vi ska på innebandy ikväll. Skolans korppenlag spelar sin första match så nästan hela skolan ska dit och titta och heja på, det ska bli skit roligt=)
Men hade gött sålänge=)
Puss och kram


Morgon trött

Idag är jag så himmla trött så det går inte att beskriva, fy jag tycker inte om att vara såhär trött. Men jag måste piggna till för vi ska ju jobba med Malmö idag och jag tycker inte om Malmö alls längre, men vad ska jag göra det är ju bara att bita ihop och göra det eller=) Det bara känns som att vi jobbar och jobbar men det inte ger något för vi kommer inre framåt känns det som, men det kanske bara känns så vad vet jag. Men det blir nog bra detta till sist skulle jag kunna tänka mig=) Jag tror bara att alla är lite trötta på det bara, det är ingen som riktigt känner för det just nu, men jag tror att det kommer bli skit kul när vi väl är där, och när vi är klara så tror jag att man känner sig jävligt nöjd med det vi gör nu=) Så det blir nog bra detta ska ni se.

Snön ligger kvar här det har till och med blivit mera snö under natten, så nu kan vi åka pulka om vi vill det=) Det är många barn som åker här i backarna så jag tror att vi kanske tar en sväng snart om det kommer lite mera snö hihihi Det skulle ju vara skit kul om det kom lite mera snö så man kan åka pulka och skidor, det finns en skidbacke här som man skulle kunna åka i lite om man vill. Det tror jag skulle vara skit kul=) Men det är så kallt nu så man fryser bara man ska gå från internatet och in i skolan, så nu är det verkligen vinterkläder på=)

Nej nu måste jag plugga lite innan jag ska ner till Malmö gruppen=)
ciao

hmmm

Nu sitter vi på data lektionen och väntar på att Kurt ska komma=) Men han kommer nog snart det fanns inte stolar till alla så han skulle gå och leta reda på stolar haha

Igår hade vi taco kväll det var riktigt mysigt måste jag säga. Vi var ganska många så vi lagade stor kok med tacos så det bode räckte och blev över, men gott var det verkligen. Plus att vi hade glass och hallon kvar från i lördags=) Efter maten kollade vi på parlamentet det var riktigt kul=) Så hela helgen har bara varit lugn och skön, och det behövde vi efter denna vecka som varit=)

Men nu börjar datan så det är bäst att jag ger mig nu=)
Puss och kram

Snö överallt=)

Nu har vi snö precis överallt här i värnamo. Herregud alltså det är svin halt ute och självklart så har väl lilla jag halkat ordentligt haha. Jag blir knäpp på mig själv snart, jag har ingen koll på mina ben tror jag=) Men det är väl sånnt som händer. Men det är faktiskt väldigt mysigt att titta ut och se snön som lysser upp lite grann iallafall. Så nu är det vinter kläder på och mössor och vantar, men det är kul att gå ut i snön och bara gå en promenad. Vi var ute och åt idag och sen gick vi en promenad och det var riktigt mysigt måste jag säga, fast det är jävligt kallt och halt. Men till kvällen har vi köpt frukter så vi kan göra fruktsallad och glass och sen ska vi titta på film och bara mysa alla i soffan=) Det ska verkligen bli trevligt=) Men innan vi får titta på film så ska jag tvätta och några ska städa det är väl ändå mindre roligt men ett måste. Så först ska vi ta tag i allt här=)

Men men det blir nog en bra kväll detta med=)
Puss och kram

Fredag

Idag är det änrligen fredag och vi är lediga idag, mycket skönt måste jag säga=) Det blir en lugn dah för mig och Jessica, vi ska ner och äta nu en sväng med grabbarna innan dom ska åka hem och sen ska vi ner en sväng på stan och bara gå runt lite och fika=) Kvällen blir det nog idol och lugnt och skönt hoppas jag. Alla är så grymt trötta idag så jag tror inte att någon orkar göra så mycket idag men som sagt det är bara skönt om det inte blir för mycket=)

Men nu ska jag ner och äta=) Kanske skriver lite senare=)
Puss och kram

Måndag och Tisdag

Ja då hade både måndag och tisdag gått. Hihi det går så himmla fort så man hinner ju knappt med. Igår så hade vi mod kurs "Dialog och Mångfald" ganska intressant, men även ganska tufft. Vi fick verklogen veta vilka vi var och vad man klara av i nu läget. Alla satt i en ring och kastade enn stress hjärta till varandra där vi skulle tala om vem vi var och vilka personer som betyder mycket för oss. Det var faktiskt roligt men ändå lite klurigt att prata om sitt liv inför alla lixom, man kännde sig lite väl öppen eller vad man nu ska säga, men det är visserligen väldigt viktigt som fritidsledare att vara öppen och alltid finnas till hands. Så det är nog ganska bra tänning för oss att göra sånn grejer, vi ska ha fortsättningen av kursen på onsdag och det är även avslutningen på kursen, så den var bara två dagar men vi kommer ha mycket erfarenhet efter allt vi har gjort och kommer att göra=)

Idag har vi haft ledig dag, men min grupp som är malmö gruppen var absolut inte lediga. Vi har massor att göra, så vi jobbade mellan tio och fyra idag. Vi måste planera hela resan, och vi ska fixa vandrarhem, aktiviteter i buss och på kvällen alla studiebesök och alla guidade turer. Det låter kanske inte som att det är så mycket men det kan jag lova att det är. Vi är två klasser så sammanlagt är vi 30 stycken som ska åka iväg. Men när vi väl är klara kommer det bli kanon och alla ser verkligen fram imot resan, så jag tror att det kommer bli kalas=) Men som sagt edt är för mycket att göra innan man är klar med hela planeringen, så det är verkligen ett prov för oss, så nu får vi verkligen jobba och fixa iordning tills vi är klar till 100% Men det blir roligt när vi väl är klara och har kommit iväg=)

Nu på kvällen har jag och Jessica fixat lite med kommunal kunskapen och läst lite på fritids kunskapen=) Sen blir det tidigt i säng ikväll för jag är så himmla trött i mitt huvud så jag kreverar snart=)
Men jag hoppas att alla mår bra och tar väl hand om er....jag saknar er redan=)
Puss och kram

Äntligen tillbaka i Värnamo

Nu är jag tillbaka i skolan igen=) Det känns jättekul att träffa alla igen. Jag och Jessica kom vid halv fyra och då var det knappt en människa här. Men Kristoffer och Marcello var här och vi lagade lite mat och pratade om allt som alla hade haft för sig på lovet. Efter ett tag rullade alla andra in och det var mycket trevligt att bara umgås och prata skit. Vid nio rullade Pillan in och var lika glad i hågen som alltid och festat hade hon gjort men ingen var förvånnad hihi Men alla hade haft det hur bra som helst. HIhi ja gud vad roligt det är=)
Men det var väldigt tråkigt att lämna alla mina sötnosar där hemma=) Jag saknat er redan ska ni veta=) Och Tack för att ni gjorde min lov vecka så underbar och fin=)

Nu ska jag krypa ner i sängen för imorgon är det tillbaka till skolbänken igen=)
Puss och kram