Sociologi

Detta ämne är nog det konstigaste jag haft på länge. Uppgifterna som vi får går inte att förstå, vi har fått hur stor uppggift som helst och vi fattar inte mycket. Vi fick den förra tisdagen och inte föränns idag har vi fattat i princip hur vi ska göra. Och nu har vi då insätt hur stor den är huuu säger jag bara. Kommer få plugga hela dagen imorgon och det känns mindre lockande eftersom vi har examensarbetet, församlingen, idrottsövningar som vi ska göra i grupp och säkert nått mer. Var ska man börja känner jag, men det måste bli sociologin imorgon som jag måste börja med. Men det blir nog kalas bra=)

Nu ska jag ut och gå med Kristina sen blir det plugga igen, måste bara rensa huvudet lite först haha
Puss och kram

Stavgång

Vad är det för sport undrar jag. Idag på gympan tar våran lärare fram stavarna och vi skulle ut i skogen och vandra, jag säger bara kordination är inte min grej. Okej jag höll på att slå ihjäl mig när jag skulle få in tekniken, men jag lyckades aldrig med den tekniken alls. Jag vet inte vad jag ska säga, för mig är inte stavgång någon sport eftersom jag inte kan hantera det. Tråkigt men sant hihi Hoppas på bättre lycka nästa gång.

Dagen i sig har varit ganska tråkig faktiskt, det ända som händer är att vi får mera uppgifter att göra och man hinner inte riktigt med dom. Men det är väl så det ska vara inte vet jag. Hoppas det bli lite lugnare snart.

Kvällen blev att sitta med tjejerna och snacka skit om allt och bara umgås. Det var riktigt mysigt jag.
Nu måste jag sova annars kommer jag inte upp till våran föreläsning imorgon och den kan säkert bli intressant. Jag hoppas på det.
Men godnatt alla små sötnosar=)

Ballonger

Idag insåg Fredrik, Kim och jag att det är ganska dött och tråkigt här, så vi köpte 108 ballonger. Jag hjälpte dock inte till att blåsa upp alla men det gjorde dom så bra själva, vi satte upp ballonger på allas dörrar och det ligger ballonger överallt. Vi köpte även fika som vi gjorde iordning nu på kvällen och så samlades vi några stycken och hade lite mys. Det var riktigt nice men väldigt mycket ballonger, jag tror att vi har råkat ta sönder ca sju stycken så det smäller ganska friskt här. Men det är lite kul det med. Alla som kommer in här frågar vad som händer och svaret bli " vi har inget att göra " men det är ganska fint med lite olika färger och så här haha. Vi har iallafall haft kul nu under kvällen och det är väl tur det=)

Nu ska vi kolla på hål i väggen snart och kanske att det smäller lite fler ballonger under kvällen man kan aldrig vara säker=)
Puss och kram

Bowling

Idag satt jag och stickade klart min halsduk som blev jättefin. Det kommer en bild senare. Men iallafall när jag satt och gjorde klart den kom Sara och frågade om vi inte kunde dra iväg ett gäng och spela bowling, och det var ju en väldigt bar ideé. Vi böev sex stycken. Jag, Sara, Kim, Fredrik, Jonna och Yogge. Vi hade skit kul, men jag kom väldigt mycket sist kan man nog säga haha Det vart mellan halv elva och tolv så man får ändå spela ganska länge och det är bra tycker jag. Vi hade väldigt trevligt iallfall och det var hur skönt som helst att komma bort från skolan lite. Lördag kvällen blev kalas. När vi kom hem skulle vi se skräckfilm men den funkade inte, så vi tittade på " Linas dagbok " en ungdomsfilm, hellt okej var den faktiskt. Men ganska pinsam, alla tyckte att det var pinsamt när man såg den. Men helt okej film sent på kvällen när man inte orkar tänka så mycket haha En lagom film helt enkelt.

Nu ska jag sova, jag är verkligen suoer trött och det kanske inte är så konstigt när klockan nu är 02.40 typ. Hmmm undrar om man sover hela dagen imorgon, skulle inte förvåna mig alls hihi Men men godnatt alla mina sötnosar=)

Mössa

Igår stickade jag klart min mössa, den blev faktiskt jättefin hihi Pia du som skratta lite grann åt mitt inlägg om stickning vilket jag själv gjorde med så ska du få se min mössa här. Nu har jag börjat med en halsduk som jag hoppas jag blir klar med till helgen här nu, för det är faktiskt ganska kul när man väl kommer igång och har lärt sig.

Min förkylning verkar aldrig vilja försvinna och inte heller febern. Nu har jag hållt på med att vara sjuk i några veckor så jag hoppas på att det släpper snart, för detta är absolut inte roligt. Man går och snörvlar hela tiden fy och usch. Men men kanske slipper det med snart=)

Igår kväll blev det lite harry´s kan man säga. Det var ingen som hade tänkte det från början, men klockan tio så kom vi på att istället för att sova så tar vi oss en sväng ner dit. Vi hade trevligt och så. Vi stannade inte hela natten men det var roligt att bara komma ut ett tag. Det vart dock lite segt imorse när vi skulle hålla igång med föreningarna som man ska starta i grupper. Våran är då " ingen helg utan älg " haha vi kom inte så långt idag, men en liten bit.

Nu ska jag vila lite inför våran skräckafton, vi ska kolla på skräck film ikväll och äta lite gott hihi Så man måste nog vila lite innan det=)
Puss och kram





Snorig

Idag är det lite bättre men förkylningen håller sig kvar. Hur kan den hålla i sig så länge jag fattar inte det. Varför ska man alltid bli förkyld jag fattar inte det heller, för det är så förbannat tråkigt så det finns inte. Nu hoppas jag på att det ska vara så bra så jag kan komma ifrån mitt rum imorgon=) För jag är trött på ipren och jag är trött på nässpray, min näsa går snart sönder hihi Men jag måste ju kunna andas eller hur=) Jaja dags för en ny film.
Hade gött!!





Emma Åklagare

Nu har jag börjat titta på en ny kriminalare hur bra som helst- Emma Åklagare många intressanta fall som hon ska ta itu med. Jag tycker att dom har gjort denna serie kanon bra, jag tror att jag kommer ihåg några av dom, men det är väldigt längesen som dom gick på tvn. Men jag är glad att jag hittat en serie till att titta på hihi
Bye







Sjuk

Usch nu är jag sjuk och det är pyton, min hals är så öm så jag kan inte svälja. Men det blir att gå till doktorn i eftermiddag, mindre kul men ett nmåste kan man säga. Det blir ingen skola idag utan det blir till att stanna i sängen, jag har ingen lust med det. Men förhoppningsvis kanske jag blir frisk denna gång, för nu har det ju varit lite små sjuk i två veckor och jag börjar tycka att det är ganska tråkigt, jag har ingen lust med att ligga i sängen för det är så tråkigt. Men men nu kanske jag får stanna här ett par dagar och kanske att jag blir frisk nu hihi Dags att sätta på en film med så jag har något att göra=)
Puss och kram'





Fika

Idag när vi hade vaknat tog jag, Karin och Sabi en sväng ner till stan. Vi blev sittande på stigs bra länge men det var rikgigt skönt att bara sitta lite. Efter fikat blev det en sväng till ekohallen, dom har typ allt där och Karin behövde nytt garn till sin stickning=) Men det fanns inte så mycket där så vi ska åka till någon garnaffär i veckan och kolla om vi kan hitta nått. Jag behöver också mer garn för jag ska börja med en mössa på måndag hihi Får se om den änns går att använda när den är klar, vi kan ju hoppas på att det gör det. Men man vet ju aldrig, sen vet inte jag om jag har tålamod till detta men vi får se lovar ett bildbevis om jag bli klar med den någon gång detta år haha
Vi har även varit och handlat mat för ikväll ska vi laga spagetti och köttfärssås mums. Jag är hungrig nu så jag hoppas att vi lagar maten snart=)

Men jag ska springa ner till andra korridoren och kolla om dom börjar bli sugna på mat med=) Hoppas verkligen det annars kommer jag inte klara detta, då frå det bli en liten macka imellan så jag står mig en stund till=)
Ciao

Jippi

Idag har jag fixat lite med båda mina praktiker och antagligen så blir det Afrika och jag är så glad för det. Visserligen är inte den föränns i februari men man måste ju hade så gott som skapligt iordning och det har jag nu. Jag ser verkligen fram imot detta=) Men praktiken vi har nu vecka 44 är administrativ och det är då inte lika roligt, men jag har nog fått den med i motala så jag får ju vara hemma i tre veckor, men hålla på med papper och sånnt är inte lika kul. Men antagligen kommer man tycka efter att den gav massor och var så bra, men just nu känns det mindre kul. Men jag är glad för den andra så jag kan nog stå ut med denna hihi
Puss

Ny serie

Igår kväll samlades alla på östbo fär att först fira Ozlemas 22 årsdag. Vi hade fixat tårta och lite presenter för henne och så överaskade vi henne med att sjunga för henne på hennes rum. Det vart ett trevligt litet kalas=)

Kvällen blev framför tvn sen, för en ny svensk kriminlarare skulle börja, så alla satt där och kollade på tv. Det var ganska bra faktiskt, så det känns bra. Det var en serie som skulle hålla på ett bar tisdagar, men det slutade ju så spännande så man vill inte vänta till nästa vecka för att se klart det.

Idag är vi lediga från skoan och det känns skönt, men vi ska jobba ändå. För vi har ett grupparbete som vi ska bli klara med om två veckor, för vi ska hålla i olkika lektioner då. Min grupp vart givetvis först ut, och det är en ganska svå uppgift för vi fattar inte vad det är vi ska göra, men vi hoppas att vi ska få klarhet i det nu. Så det blir att försöka plugga hela eftermiddagen. Våran lärare är sjuk med så vi kan inte få så mycket hjälp som vi kanske behöver, men men det får väl lösa sig ändå=)
Puss och kram

Examensarbetet

Nu har jag fått ihop en inledning på detta arbete hihi man har ju kommit en liten bit på väg, och då menar jag verkligen en liten bit. Men det känns bra att man har börjat, det kanske blir lite lättare att få detta klart om man bara kommer igång med det. Men bara början har tagit mig halva dagen, och då kan man undra hur långtid resten ska ta hmmm hoppas att om man försöker lite varje dag så kanske man blir färdig någon gång detta liv iallafall haha. Men vi är lediga imorgon med så då ska vi ha tid till arbetet så då ska jag sätta mig ner en stund och försöka få ihop nått=)
Puss och kram

Sykafé

Jaha då har man varit och stickat ikväll, en mycket intressant upplevelse måste jag nog säga. Jag började lite hemma men idag vart det lite olika prover så man får in tekniken, jag kan lova att det behövs sånnt haha. Jag trodde nog aldrig att jag skulle ge mig på att sticka men tro det eller ej det gjorde jag. Det är faktiskt mysigt man kan sitta och prata och så kan man fika lite och bara sticka, virka eller kanskne brodera nått fint. Jag ska då nästa vecka försöka mig på en möss hur nu det ska gå till, men Åsa i min klass är kanon med detta så hon har lovat att hjälpa mig. Och hjälp kan jag lova att jag kommer att behöva om jag ska klara detta. Men det ska nog gå.

Nu är det dags att göra sig iordning och kanske sova lite för imorgon väntar forskingsmetodik, och det kan jag lova alla att det är det tråkigaste som vi har. Men det är sista lektionen med det så vi får väl stå ut en dag till hihi Men det ska nog gå bra. Måste försöka komma igång med examensarbetet med så vi alla behöver nog en lektion till med detta=)

Helg i Motala

Fredag bar det iväg till Motala. Mycket skönt skulle det bli, jag längtade faktiskt efter alla där hemma, så det var absolut inte fel att vara hemma. Kvällen blev lugn och skön jag var bara hemma med mamma och pappa, vi kollade på dobidoo helt underbart kul. Det var skönt att bara vara hemma en kväll och inte göra något.

Lördag började jag med att jobba lite, det var helt okej vi hade att gör hela dagen. Efter vart det en fika med Maria en lite sväng. Sen blev det fika hos farmor, jag och pappa åkte dit en sväng=) Mormor var där med så det var alla på en gång och det var ganska bra hihi Dä han jag med alla. Efter det vart det hem och byta om för en ute kväll med min kära vänner. Vi började kvällen på Hugo och sedan gick vi vidare till harrys=) Det vart en jätte lyckad kväll, det var många som var ute och många som ahde kommit hem denna helg så det vart bara så bra. Kul att träffa alla vänner igen=)

Söndag blev också lugn, packat och fixat för att åka tillbaka till Varnamo. Och nu sitter jag här igen hihi Men det var ganska okej att komma tillbaka med=)






Mina sötnnosar jag kommer sakna er galet=) Plum bara så det vet så älskar plummsan dig hihi

Motala

Ja igår kom jag hem till lilla Motala ocg Gud vad skönt det är att vara hemma nu=) Det ända som är tråkigt med att vara här är att jag är så himmla förkyld så det är inte sant känner jag. Men dom flesta på skolan är sjuka så det är väl inte så lustigt att man blir förkyld så kanske. Men men inget att göra åt nu får jag äta vitaminer och halstabletter så kanske jag blir frisk snart hoppas jag=)

Ikväll ska jag träffa Plumm och Boj det ska bli himmla roligt igen=) John jag har verkligen saknat dig ska du veta, och det ska bli skit kul med lite harry´s igen=) Hoppas på en toppen kväll hihi Jag är sugen på att gå ut=)

Ses ikväll sötisar=)

Hem





Jag har blivit lite förkyld nu och har varit det ett par dagar, men i måndags kännde jag mig ungefär som bilden. Jag drack massor med te och vilade hela dagen. Men nu mår jag mycket bättre och jag ska komma hem ihelgen vilket ska bli underbart skönt=) Jag längtar lite nu faktiskt, men vi ska åka runt ett härifrån så det kommer gå ganska snabbt, vi ska bara släppa av en tjej i Linköping innan vi kommer till Motala. Nicklas som går behandlinspeddagog ska till Motala och han frågade om jag ville åka med, hur snällt som helst och självklart ville jag det=)

Men nu ska vi tillbaka till bänken och redovisa vårat arbete, den blir det att fara hemåt=)
Puss och kram

Föreläsning

Helt värdelöst måste jag nog erkänna, måste även säga att jag inte lärde mig något. Allt handlade om Värnamo och hur man kan hitta kontakter och hur man kan söka efter amdra och vad man kan göra i staden, som att vi inte redan visste det. Jag tror att jag sov en stund med på denna föreläsning, kunde likson inte hålla mina ögon öppna för det var inte kul. Jag har nog aldrig somant till på en lektion eller föreläsning, men idag blev den förta och förhoppningsvis den sista med haha men det blir nog ganska bra.

Plugga är det dags att göra nu, måste ta tag i mitt examensarbete eftersom mina intervjuer ska vara förberedda till torsdag. Hoppas verkligen att det gå bra nu. Ska ha mitt första handledaremöte imorgon så jag ska få lite hjälp med böcker och info om vad jag ska börja med, och hur jag ska börja, hoppas verkligen att det kommer gå bra=)
Ciao

Seg dag

Denna dag har varit den mest sega dagen på länge tror jag, det känns så iallafall. Hela förmiddagen satt vi bara och lyssna på hur vi ska lägga upp allt till examensarbetet, det var ganska viktiga saker men vi sitter i aulan där det absolut inte finns någon luft alls. Så man har ont i huvudet efter ca en timma och det är ganska jobbigt.

Precis innan lunch idag så hade vi klassfoto, och vi hade ju naturligtvis fixat så att Åke kunde få vara med oss en sisat gång. Han sitter ju inlåst nu så inte vi kan komma åt han, vilket kanske inte är så lustigt. Men vi hade tur idag så vi fick tillbaka vårat kära skelett för en sista gång. Så det var ganska kul att han fick vara med oss iallafall=)

Efter lunch hade vi egetarbete där vi skulle jobba i grupper och vi skulle fixa olika enkätförfrågningar, bara för att vi ska lära oss hur det går till om man vill ha med det i sitt examensarbete, vi ska ha det klart på tisdag, men min grupp gjorde klart det idag, för vi kom på att om vi inte gör klart det så kommer det nog garanterat inte bli gjort. Så vi kämpade oss igenom detta och det gick bara tycker jag. Inte speciellt kul men det funka.

Nu har vi mest suttit och kollat lite angående praktiker, vi ska ju helst av allt ha ett hum om vad vi vill göra på båda praktikerna, vilket absolut inte är det lättaste att veta just nu. Men vi satt och diskuterade en massa olika förslag så kanske att man kan ha lite ideér nu vilket kan vara bra. Vi ska prata med lärarna om det nästa vecka och då ska man ha ganska klart för sig hur det ska var osv. Nu börjar dom flest bli ganska trötta i huvudet och det är inte så konstgt. Mycket info under hela dagen.

Nu är det mat och ikväll får vi tacobuffé det är nog himmla gott kan jag tänka mig. Och hungrig det är man nu så mat kommer inte sitta helt fel alls. Sen är det innebandy vilket jag tror att jag hoppar över idag, sen är det kör för första gången och det kan nog bli riktigt kul så det har jag nog tänkt att jag ska delta i. Hoppas det är mycket bra låtar som vi får sjunga=)
Bye

Friskis och svettis

Jaha då var denna måndagen klar. Vi har haft idrott på förmiddagen och kört ultimate, helt konstig aktivitet men ganska kul. Man anväder frisbe och kastar till varandra. Sen var vi lediga på eftermiddagen, men då var vi tvungna att plugga lite, men jag somnade så gjorde inte så mycket men ska försöka ta tag i det lite nu kanske om jag orkar=)
Nu har vi precis haft friskis och svettis och herregud jag är helt slut idag. Jag tror aldrig Micke har haft så mycket armhävningar som han hade idag. Det kan inte vara mänskligt med detta. Men det är ganska skönt nu efter, men just då trodde jag att jag skulle tuppa av eller något sånnt. Imorgon vill jag inte änns tänka på, jag kommer int kunna röra mig ju, men men har inget val. Vi ska ta våra klassfoton imorgon med så man måste ta sig upp haha. Hoppas dom blir bättre än förra gången. Hihi men det blir säkert bra det med.

Nu ska jag duscha, sen plugga och efter det ska vi ha idolkväll så det kan nog bli ganska mysigt det med. Se vilka stållar som är med idag haha Hoppas på att det är många duktiga som är med idag=)
Ciao

Ännu en helg

Ja så har denna helg varit vad ska man säga om den. Det har varit en tuff helg men ändå helt okej kan man nog säga. Fredag blev ganska lugn för min del det var några som gick till harrys men jag orkade inte, satt mest och prata skit med alla och bara umgicks. Lördag var det väl lite fest för vissa, men jag, Sara, Åsa, Veronica, Oskar, Malin, Evelina, Carolina satt och spela lite spel och tog det lugnt, vi hade även lite schlager kväll så vi sjöng och dansade till det=) Alltid skönt med en lugn lördag. Söndag bliev ännu lugnare jag har sovit nästan hela dagen, var på stan en sväng och fika med Nicklas och Christian på stigs gick en sväng på åhlens men. Sen satt vi här i koridorren och prata strunt efter allt som varit. Det har hänt lite saker här med som inte varit allt för roligt, men rektorn ska prata men alla om det imorgon så det kommer bli bra det med. Men man är ganska trött nu så det kommer bli en tidig kväll.

Nu ska jag sova och hoppas på en bra dag imorgon=)
Natti

Aktivitetsdag

Idag har vi haft en gemensam dag alla på skolan där vi har varit indelade i grupper och gått till olika stationer. Vi började med HLR vilket vi redan gjort en gång men det är alltid bra med lite påminelser ju hihi Sen blev det folkbildning vi fatta nog aldrig riktigt vad det egentligen var men vi fick sitta i diskussionsgrupper och prata lite, sen fick vi prata miljö lära oss hur man sorterar sitt skräp och sen fick vi se lite hur det såg ut i världen. Nästa station blev branövning vilket vi också gjorde förra året, det var exakt samma film, samma brandövningar och samma brandmän så jag vet inte men det är nog nyttigt att göra om det ibland med=) Sen blev det alkohol och droger som vi fick prata om vilket var väldigt nyttigt och intressant man fick verkligen tänka om lite och verkligen förstå att det kanske inte alltid är så samart=) efter det vart det grillning och åka upp i brandstegen ocm man ville, jag och en annan tjej gjorde det och det var ca 25 meter upp i lufter, lite otäckt men ändå kul.
Kvällen blev vollyboll och fan vad ont jag har i mina armar nu, men riktigt kul det var det=)
Och plummmmm jag ska försöka komma hem snart jag lovar=)
Puss

Intensiv gympa

Idag blev det lite intensivgympa för mig och Jessica efter skolan. Och vilket jäkla pass, jag trodde jag skulle tuppa av där ett tag men det gick bra tillslut. Men det var väldigt roligt så vi fundera på att köpa varsit medlemmskort så vi kan träna en till två dagar i veckan, det kan nog ändå vara ganska nyttigt. Men vad vi fick springa köra situps hoppa och gud vet vad, jag kommer absolut inte kunna stå imorgon så det kanske är ganska skönt att vi är lediga så vi kan vila upp oss lite grann hihi. Men det var roligt och jag tror jag kommer att frtsätta med detta=)

Men nu ska jag sova för jag är helt slut och trött är jag defenitvt, hoppas på en skön sömn.
Puss och kram

Forskningsmetodik

Det var nog det jobbigaste ämnet jag någonsin haft tror jag, detta ska hjälpa oss med vårs examensarbeten men jag känner mig ganska dum i huvudet för jag förstår inte hur detta ska gå till. Jag hoppas att efter i dag på våran egen tid att vi kanske kan bolla med varandra och kanske komma igång med det vi ska skriva. För just nu förstår jag i princip ingenting. Men men det blir väl bättre, vi har ju en vecka på oss att spåna i detta och komma fram till några frågor som vi kan få arbetet att handla om, och lite till inledningen måste vi med för söka komma igång med denna vecka. Men jag har just nu lite klart för mig vad det ska handla om, så jag ska försöka leta lite material och lite böcker som man kan relatera vissa grejer till. Och förhoppningsvis då när man börjat lite så kanske man kan förstå lite mer  vad det är vi egentligen ska göra=)

Men nu kanske jag ska sätta lite fart så jag kommer någonstans med detta arbete=)

Helgen

Lördag vart det såklart lite party eftersom alla är tillbaka på skolan, och då bli det oftast någonting som vi alla gör tillsammans=) Vi samlades på östbo för att börja prtyt där, men det slutade med att vi va där hela kvällen. Vi sjöng och dansade hela natten lång kan man nog säga haha men vi hade så jäkla roligt, så då var det värt det.

Söndag vart en väldigt lugn dag kan man verkligen säga. Den ända promenaden vi gjorde vart till affären för att handla lite mat. Efter det laga vi mat sen vart det soffan restan av dagen, det var inte någon som orkade göra många knop alls. Men det var ganska skönt att bara ta det lugnt med.

Måndag idag började skolan lite grann iallfall. Förmiddagen blev det idrott, och dagens pass vart vollyboll. Jag måste nog säga att man är inget proffs på den sporten men det var skit kul. Mitt lag van båda matcherna hihi Men vi hade kanon kul vilket absolut är det viktiga, lite ont i armarna. Psykologi vart eftermiddagen och det hände väl inte för mycket på det passet heller, vi lekte mest lekar och tog det ganska lugnt. Starten i skolan blev en lugn star och det behövdes=)

Friskis och svettis har börjat med idag så det vart ett pass av det med. Men fan vad jobbigt det var idag nu när man inte har kört det på väldigt länge. Men man kännde sig ganska nyttig ändå är man gjorde det. Men armhävningarna var precis möjliga jag orkade knappt en och det var väl inte så bra, men det andra gick mycket bättre, men men man får nog upp styrkan efter några pass. Men det var roligt och nu känns det som vi är igång ändå och der är skönt. Så nu blir det hårt ett tag men det ska vi nog klara av utan problem hihi

Nu ska jag iväg och kolla på när dom kör fotboll=)
Hade gött