Jobbat

Dagen började på synsam idag, vi hade faktikst ganska mycket att göra hela dagen. Men det var så förbannat varmt inne på jobbat så vi trodde att vi skulle dö av värmeslag. Men men det fanns tydligen bätte svalka sa pappa när jag kom hem så vi får hoppas att det kommer igång till sommaren annars dör jag om jag ska jobba där varje dag. Men det gick bra annars och som sagt vi hade ganska mycket att göra så dagen i sig gick ganska fort.

När jag kom hem så blev det att lägga sig på gräsmattan i solen och bara slappa det var väldigt skönt men varmt, så jag har fått gå upp i skuggan flera gånger så jag inte får solsting det är det inte värt. Men det är skönt att solen är framme så mycket nu, det är så gött att man kan vara ute så mycket som man kan.

Harry´s blir det ikväll med lilla Bojtis, hon ringde mig nyss och hade ganska tråkigt så vi prata ett tag och insåg att det faktiskt kan vara trevligt att sätta sig ute på harry´s och bara ha det gött. Så vi bestämmde oss för att det fick bli en kväll på harry´s och jag tror det kan bli trevligt det var ett tagsen jag träffade henne med så det kan nog bli riktigt trevligt.

Nu ska jag äta lite mat mormor, farmor och farfar kommer hit en sväng och ska äta lite med oss. Pappa ska grilla ikväll med mums mums jag älskar grillat, det är lite av en favorit när sommaren börjar komma och grillen åker fram. Så jag hoppas på riktigt god mat=)

Motala

Då var man hemma i motala igen, det var skönt att få rummet tomt iallafall. Pappa kom vi två så vi tömde hela rummet och så åkte vi hem med allt. Nu har jag bara edt viktigaste kvar i Värnamo och det hätar vi på onsdag=) Men men det var ändå skönt att komma hem och packa upp allt nu så jag har allt klart, det var jobbigt faktiskt. Jag har kläder i varje rum känns det som så jag vet inte hur detta ska gå en hel sommar men det måste gå. Mamma tyckte att jag hade för mycket saker, men det som fanns mest av är ju kläder och skor. Så jag vet inte vad jag ska säga men det var gött att få allt iordning nu så allt är klart när jag väl flyttar hem. Det är ganska skönt att bara komma hem också=) Men man har lite och pyssla med när man kommer hem och ska vara det ett tag. Det blir att gå igenom alla låder och väskor som man har med sig tillbaka, men det tar jag nog en annan dag för jag orkar inte det nu. Ska jobba en sväng imorgon plus att jag har haft mycket denna vecka så jag känner bara för att jag vill ta det lite lugnt haha Känner mig lite lat men det är skönt att vara det ibland.

Nu ska jag kolla lite på Beck och äta lite efterrätt med hihi Lena och Håkan är här och har ätit middag så nu är det dags för lite efterrätt mums. Hoppas att det är gott hihi Men vi får väl se vad det blir och vad vi får av folket=)
Puss och kram

Skön eftermiddag

Gud vad denna efermiddag har varit mysig och skön. Efter våran lilla teater så gick jag, Karin, Jessica och Oz ner på stan för att ta en liten fika på stigs och sen en liten kort sväng på stan. Jessica ville förnya sin garderob lite grann och hon hitta faktiskt några söta linnen så det vart kalas. Sen vart det upp till skolan för att äta middag mindre lyckad denna kväll. Korv med stektpotatis varav potatisen bada i jag vet inte vad men det var ingen hitt kan jag verkligen säga. Men det har det inte varit dom senaste kvällarna heller så det var väl inget nytt. Men när vi väl käkat upp så tänkte vi att vi skulle hitta på nått ändå bara för att det var så varmt och skönt. Vi blev sittande i solen nere vi västbo, några lekte kurragömma med dunk en lite kortis, men det är ganska stora yter här och med för några blir det inget bra. Så Nicklas hämtade gitarren och så satt vi på filtar och sjöng och prata strunt om allt som hänt, det vart riktigt mysigt. När vi suttit där en stund kom vi på att det är torsdagsklubben här så vi kanske ska ta oss ner dit och ta en öl....för min del cola men det funkar väl det med. Så det blev bara upp och byta om lite och sen en sväng till harry´s. Det var några stycken ändå som följde med så det vart riktigt trevligt. Men jag och Jessica vart så himmla trötta så vi drog hem nu, kännde att det var dags att krypa ner i sängen. Men det var trevligt och skönt och komma från skolan lite och bara sitta och hade trevligt en stund. Några är kvar nu så vi får väl se när dom kommer hem hihi

Men men denna dag har varit så skön och lugn och det är behövligt känner jag. Vet inte vad det är men jag är bara så trött hela tiden, men det kanske blir bättre när vi fått lite lov och kan vila lite iallafall hihi Hoppas på det för det är tråkigt att känna sig trött konstant. Men men det vart en bra dag och det är det viktiga i allt=)
Nu ska jag krypa ner och sova för imorgon ska vi ha cirkuskonster vilket no kan bli ganska intresant. Våran lärare ska ha med sig enhjulingar, och jongleringsgrejer och gud vet vad. Vi får se vart det slutar och hur det slutar=)
Natti natti


Packad och klar

Nu tror jag faktiskt att jag är klar med mitt packande hihi Äntligen måste jag säga fy fan vad tråkigt det är att packa men det är gött när man är färdig. Det blir verkligen så himmla tomt och kalt i våra rum när man har tömt dom. Nu väntar jag bara på pappa som kommer på fredag för att ta alla mina grejer här ifrån. Usch det känns faktiskt lite sorgligt att flytta här ifrån nu. Men det ska bli skönt med sommarlov, det var längesen som jag kunde säga att jag hade lov. Men nu har jag det igen hihi.

resten av kvällen blir nog ganska lugn dom flesta har börjat packa och städa så jag tror att alla kommer hålla på med det resten av kvällen med. Det börjar ju bli dax för alla att göra sig klara för den biten nu. Så vi ska kanske kolla på någon film lite senare sen, men annars blir det nog bara att sitta still och ta det lugnt för vi behöver det nu. Och så ska vi förbereda oss för morgon dagen med teater och grejer. Men det blir nog bra det med ska vi se. Hoppas på det bästa. Alla ser fram i mot det iallafall och vill att det ska bli en kanon dag så vi hoppas på en toppen dag imorgon med mycket teater=)

Teater

Vi har idag satt ihop våra små teatrar som vi ska spela upp imorgon för högstadiet, våran grupp har gjort ett lysande jobb och jag tror att det kommer gå hur bra som helst bara eleverna vill. Jag och Karin är även klara med vårat dillemma som vi ska ha med mellanstadiet där eleverna själva ska få spela en liten scen som vi satt ihop. Det kan också bli bra bara dom vågar spela och vara med i teatern, jag hoppas verkligen att dom vill det och att dom känner att dom vågar. Men vi ska försöka peppa dom så mycket vi kan. Tomas våran lärare har gett oss lite knep som vi kan använda på vägen om det är så att dom är lite blyga. Dagen i sig har kännts ganska lång och dom flesta har varit ganska trötta idag med. Men jag tror det beror på att man vet att det snart är slut och det är väldigt varmt väder så man känner inte direkt för att sitta i klassrummen och jobba. Men det är kanske inte så konstigt att det är så denna tiden på året hihi

Men nu ska våran klass spela lite volleyboll tillsammans och få upp lite stämmning igen. Vi har väldigt roligt när vi hittar på saker tillsammans så jag tror att det kan bli en riktigt trevlig eftermiddag=) Jag hoppas på det. För ikväll så blir det att återgå till att packa och städa rummet, det börjar faktiskt bli klart nu men måste få ner det sista i kartongerna som finns kvar=)

Omsorg teater

Nu har vi precis varit och kollat på omsorgsklassen här på skolan, dom hade satt ihop en egen teater som dom spelade upp för alla på skolan. Dom var grymt duktiga och det märks att dom tycker att det är väldigt roligt. Alla spelade bra och gjorde ett bra framträdande, det handlade om skolmiljöer och lite mobbing och sånnt som kan vara i skolan. På slutet hade dom skrivit en egen sång som alla fick vara med och sjunga till den var också riktigt bra. Det var roligt att se dom spela den. Och dom vara så glada att så många ville se den.

Våran dag har ju varit teater hela dagen så det var mycket idag. Vi fick börja förbereda våra pjäser och dillemman som vi ska spela upp och jobba med. Vi ska ju göra det på torsdag så vi hoppas på att vi får ihop det bra. Vi fick även träffa fem tjejer som går på högstadiet som jobbar med forumteater och dom fick spela upp lite för oss så vi kunde se hur det ska gå till när vi ska göra det. Jag tyckte att det var jättebra att vi fick se det och känna på lite hur det kommer och vara för oss. Och dessa tjejer var hur duktiga som helst. Så jag tror nog att det kommer gå bra för oss, jag hoppas det iallafall.

Nu är det dags för mat igen. Hoppas på nått gått för jag är så himmla hungrig nu, behöver mat=)

Solen

Är det inte underbart när man måste gå upp såhär tidigt och solen lyser för fullt utanför. Det är väl en skönt känsla, då gör det inte så mycket att man är så trött så det knappt går att stå. Vi har iallafall klarblå himmel och solen lyser det är så skönt att se det på morgonen, man blir lite mer motiverad då=)

image142

The holiday

Vi har precis sett filmen " the holiday " jag har sett den en gång förut och då tyckte ajg faktiskt att det var en ganska dålig film för det hände inte så mycket i den. Men så gav jag den en ny chans idag och jag tror att jag måste säga att jag verkligen ångrar mig för den är grymt bra. Det är en riktigt gullig kärleksfilm som man faktiskt blir både glad och ledsen i. Jag säger bara ge den en gärna två chanser för jag älskar den efter denna gång. Kommer nog att se den igen hihi

image141

Forumteater

Idag började vi ju med forumteater och det var faktiskt skit roligt. Våran lärare Tomas var hur bra som helst och vi lärde oss mycket bara idag. Vi har varit i grupper och fått göra olika fall, först skulle vi göra en scen i staty och så skulle resten av gruppen gissa vad vi gjorde och, sen fick vi spela upp det som en liten teater. Vi gjorde en om rasism och nasism där lilla jag fick bli den utsatta. Och i forumteater spelar man upp ett dillemma där sedan publiken får gå in och ändra scenen så att det ska bli till det bättre och det ska bli ett bra slut. Publiken får byta ut personer eller ta bort en person så att det som händer inte kommer att hända. Nu ska vi bygga ihop dessa pjäser i grupperna så vi sedan kan spela upp det på torsdag för en mellanstadieklass och en högstadieklass och då ska dom få vara med och ändra. Så en scen kommer vara rasism och nasism, en kommer handla om mobbing och en om misshandel och så ska eleverna få diskutera varför det händer sådanna saker och hur man kan motarbeta allt. Så jag tror att det kan vara kanska kul att se hur dom tänker när dom ser våran teater och hur dom kommer ändra våra scener för att det inte ska hända. Det kanske låter konstigt och rörigt men det är det inte när man väl kommer in i det, och när man väl förstår hur man ska göra. För när Tomas förklara först för oss att dom ska in och ändra och vi ska diskutera och bolla med dom under tiden så lät det väldigt skumt och rörigt, men när man väl fick prova och gå in och ändra när grupperna spelade upp för varandra så vart det ganska klart hur man skulle gå till väga i detta. Men det var roligt och jag tror att man kommer få ganska mycket nytta av det nä vi väl ska ut och jobba med ungdomar. Så jag tror att detta kan bli bra när vi är klara och har lärt oss allt i det hela=)

Nu måste jag packa igen har faktiskt ingen lust med det alls för det är så mycket som måste packas ner. Men jag måste för annars blir jag aldrig klar och det är inget bra om jag inte blir det. Och tar jag lite om dagen så kanske jag kan bli klar till fredag som jag har lovat att jag ska vara. Men men måste ta tag i detta nu.
Bye

Måndag

Då var det dags att börja våran sista vecka i skolan då. Det känns ganska skumt när man tänker på det, nästa vecka är våran avslutning, konstigt men kul. Forumteater undra om det är roligt, eller mer vad är det för teater. Hoppas att det är kul och att det ger nått bara. Det känns ändå lite som att dom bara lagt in det för att vi ska ha något att göra sista veckan, men men det kanske bli kanon kul det vet man inte innan man gett det en chans. Så nu ska vi prova detta och hoppas på det bästa. Det kan inte bli mer än tråkigt och då får man hålla ut fem dagar och det fixar man bara man vill det. Plus att vi antagligen ska ut i skolor och spela upp nått för högstadiet vilket kan bi roligt. Vi få väl se om vi fixar ihop nått bra som vi kan spela upp=)

Nu måste jag upp och duscha och ner till frukosten=)
Ciao

Packar

Varför har man alltid mer än vad man tror, jag förstår inte att man kan ha så mycket när man bara bor i ett litet rum. idag har jag nämligen börjat packa ner en massa saker som jag inte behöver längre i skolan, vi har ju i princip slutat nu vi ska bara ha teater i en vecka och sen är det slut på detta år. Jag fattar inte att jag har gått mitt första år klart snart. Vart tog det året vägen undrar jag. Allt har gått så himmla fort. Jag och Alena satt nyss och prata om det, vi är klara med vårat första år. Det känns skönt men samtidigt lite tråkigt eftersom det ät många som slutar nu och är klara helt och hållet. Hmmm ja heregud vad fort det har gått. Nu är det bara att packa och städa och flytta hem för sommaren snart=)

Ingen seger

Tyvärr så gick det inte så bra för våran svenska schlager iår heller. Det är tråkigt tycker jag, för jag tyckte att Charlotte var en av dom klart bästa under kvällen. Jag gillade han som van och Greklands bidrag ganska mycket med. Så rätt låt van måste jag nog säga ändå. Men synd att det inte gick för oss iår, hoppas på bättre lycka nästa gång.

Uppe med tuppen blev det idag, kunde inte sova vet inte varför. Har väl sovit för mycket dessa dagar så jag kanske behöver vara vaken lite mer nu=) Vi gick aldrig på festen igår heller så det kanske är därför som man inte är trött vad vet jag. Vi ville hellre kolla klar på Schlagern och efter den var det ingen som var så sugen på att ge sig av. Men vi hade trevligt där vi satt och det vart en lugn och skön kväll och det är heller aldrig fel ju.

Nu ska jag städa lite och plocka iordning på allt som man snart ska börja packa ner. För det är dags snart att börja packa så man kan ta hem allt här i från. Så nu måste jag få lite ordning på allt så jag får ner det i kartongerna. Mindre roligt att behöva styra med det just nu men det är ett måste för allt ska hem. Så det är väl bara at börja någonstans så att det inte blir så mycket kvar till sista dagen haha för det blir lätt så för mig, jag orkar inte och sen är allt kvar till sist och då är det så mycket och då orkar jag absolut inte. Så nu ska jag faktiskt försöka dela upp detta lite på alla dagar så det inte bli så jobbigt=)
Jaja vi får väl se hur detta ska gå)
hade bra

Schlager

Nu är det snart dags för schlager hihi hoppas verkligen och håller tummarna på att detta ska gå bra för Charlotte nu. Hon har en stark låt anser jag och av dom jag har hört så är hon en klar topp femma=) Heja heja. Lycka till nu och sjung ut allt=)

image140

Modevisning klar

Då var modevisningen klar för i år. Allt gick bra och alla var jätte duktiga, men dom var nog ganska trötta nu på slutet men det kan man förstå. Dom har kämpat med denna visning hela denna vecka i fullt ös. Mycket snygga kläder var det och alla var så fina. Så riktigt mycket plus till dom som gjort det och jobbat så hårt med det=)

  

Alla trötta

Festen blev inte lång för många ikväll kan man verkligen säga. Alla är trötta efter denna vecka, det har varit mycket för alla, min klass på kanoting, textilarna modevisning hela helgen, flu2 gjort det sista med alla examensarbeten så alla har varit igång hela veckan för att bli klara. Så det är helt förståligt att ingen var pigg på det ikväll. Vi satt ute vi västbo och festa lite grann, försökte oss på lite säck hoppning och kubb och lite annat skoj, men vi blev så sega så det vart inte så långt. Några gick till harry´s med men dit palla inte jag att gå, hade ingen ork till det. Känner bara att jag vill sova just nu. Så för mig blir det sängen. Men det var roligt att sitta där nere och prata med alla och träffa mina kära vänner från klassen och bara umgås lite med alla. Det är alltid trevligt när vi sitter ute och pratar och bara myser lite. Alla har en gemenskap då och det tycker vi är trevligt. Men imorgon blir det nog lite bättre för då är alla med=)

Nu blir det sängen för mig och hoppas på att man orkar öite mera imorgon och orkar vara vaken lite längre med=) För ikväll har ögonen nästan gått i kors känns det som hihi
Natti natti

image137

Äntligen är dom tillbaka

Nu har äntligen mina kära klasskamrater kommit hem till skolan. Det var bara så skönt att se dom igen, jag har nog aldrig längtat efter dom mycket som jag har gjort dessa dagar dom vart på hajken. Men vad trötta dom är och det kan jag verkligen förstå att dom är, jag unnar dom duschen och sängen nu hihi Kg min vän har lånat min säng så han kan få sova lite innan vi ska dra ner och jobba på textilarnas modevisning. Det är deras slut arbete att fixa en modevisning men allt klarar dom inte själva. Så vi ska hjälpa till. Vissa ska vara modeller, några hjälper till bakom scenen, några framför, jag och Jonna ska stå vid utställningen av deras andra kläder och Kg och Oskar ska stå vid lottförsäljningen. Det blir säkert kul, ingen är så peppad just nu men det kanske man blir när man väl har kommit igång med det. Så nu är det bara att få i sig lite mat och sen måste vi traska ner till Design hotellet där dom ska hålla till både idag och imorgon. Hoppas det kommer några människor in till mig och Jonna och tittar så vi slipper stå där helt ensamma i tre timmar för det känns ju inget kul.

Nehe om man skulle ta och rappa på lite då och försöka få liv i mina kära vänner som lagt sig för att vila en stund. Hoppas dom inte är allt för slut nu. Dom kommer garanterar sova gott inatt=) Men det är så himmla roligt att ha dom tillbaka här igen.
Puss och kram

Andra avenyn

Nu har jag sett säsongsavslutningen på andra avenyn det är helt underbar serie. Men så spännande det slutade så får det inte sluta det är inte roligt att vänta så länge nu på att få veta hur det egentligen blir och går för alla. Man blir rätt så involverad i en serie när man följer den så pass som vi har gjort. Jag tycker det är tråkigt med säsongsuppehåll, det borde hålla på hela tiden, men och andra sidan har man inget att vänta lite på då. Men vad spånnande jag blir galen, det var helt otroligt. Jaja jag tyckte det var ett bra sätt att avsluta på för nu väntar man verkligen och kommer inte att missa fortsättningen av det.

image136

Jävla mage

Jag hade hoppats på att klara av hela hajken och för en gångsskull kunna ungås med min klass utanför skolan, men nej då när vi sitter i kanoten känner jag hur magen börjar med sitt egna lilla liv. Jag blir så jävla ledsen på den så jag kan kräkas. Så dom skicka hem mig istället för ingen tyckte jag skulle sitta där ute och ha ont och kanske bli sämre. Så nu ska jag jobba med flu2 och hoppas på det bästa vills säga. Varför ska allt alltid krångla för mig, varför ska jag vara tvungen att leva mitt liv efter min mage för. Hatar magar det gör jag verkligen jag är så less på det. Kul och vara här med flu2, jag älskar flu2 dom är grymma och skit schyssta men det är inte dom jag ska vara med denna vecka liksom det är mina kära klasskompisar som paddlar hej vilt. Och jag skulle också paddla hej vilt, hoppas att dom kommer fram ikväll och får det roligt iallafall.

Nu ska jag äta frukost sen blir det att prata med lärarna igen plus ringa doktorn så han kan skriva ett intyg till mig om detta med. Jag blir knäpp.
Ha en toppen dag=)
Puss och kram

Packat och klart

Hela denna dag vart planering inför denna förbannade hajken. Vi har fått packlistor, lärt oss sätta upp våra tält, fått tunnor som vi ska packa i och planerat aktiviteter för varje kväll. Det är inte sant vad grejer man ska ha med sig inför hajken. Vi måste ju packa allt i tunnor vilket gör att man inte kan ta med sig hur mycket som helst, det blir inte många ombyten man får plats med för fyra dagar. Maten ska ner i tunnorna med så det tar mest plats, sovsäckar, liggunderlag, tälten, och stormkök måste också ner i tunnorna. Vi är två stycken på en tunna och dom är inte stora. Så man får packa allt i stor soppsäckar och sen ner i tunnan. Jag blir galen, sen får man ta med sig en liten ryggsäck på sidan om där man måste lägga allt som man behöver på dagarna under paddlingen. Hur ska detta gå känner jag just nu. Men nu är vi äntligen klara med allt som vi måste fixa med, maten är klar. Så nu hoppas vi bara på att vi ska få fint väder och inget regn, men med våran tur så blir det garanterat regn. Karin har kollat vädret och det ska börja spricka upp imorgon så vi kan ju verkligen hoppas på att det gör det med. För blir det fint väder så kan detta säkert bli en lyckad hajk, med lite glada miner iallafall fast att vi ska sitta i kanoter i fyra dagar. Micke våran gympa lärare ska komma ut varje kväll med gitarr och sånghäften när vi sitter vi elden det kan nog bli ganska mysigt, men men vi får väl se. Sista dagen kommer flu2 ut till oss med mat och lekar och det kan bli trevligt att få besök av dom. Och kommer dom med mat och fika så blir man nog väldigt glad för det kan vi nog behöva sista dagen när vi för det mesta kommer att leva på soppa under alla dagar. Det är smidigast att ha soppa och varmakoppen och bara lite macker, för då slipper man laga något jätte stort på stormköken. Så sista dagen lär vi nog uppsakatta deras sällskap ocm dom har med sig god mat hihi Vi får hoppas på att det blir ett bra läger och att vi får roligt fast att man inte är en friluffsmänniska.

Nu ska jag bara göra klart det sista innan jag ska lägga mig och sova. Måste packa klart det allra sista i min lilla ryggsäck så att man slipper stå och göra det imorgon för det kommer jag inte att orka med. Plus att det kan vara skönt att ha allt klart så det bara är att åka iväg. Hoppas bara att man inte glömmer något viktigt nu. Men vi har gått igenom våra grejer säkert tio gånger så det borde inte vara något speciellt som man har glömt, men man vet aldrig med mig. När jag sitter i kanoten kommer jag säkert komma på något som jag har glömt och då är det försent att hämta det. Så nu får jag anse mig som klar och har jag glömt nått så får jag klara mig utan det helt enkelt.

Nej nu måste jag ge mig och göra klart allt så jag kommer i säng någon gång ikväll iallafall. Hoppas att det blir bra nu och att vi klarar detta med, vi har ju klarat av alla andra saker så då borde vi fixa detta med=)
Hade så bra nu=)
Puss och kram


Klassfest

Vilken toppen fest det blev, vi har haft så roligt och skrattat så mycket åt allt. Vi åkte till Gisslaved vid fem och var framme vid sex, då var grillen igång och vi började grilla. Dzemila hade köpt så mycket mat så jag har nog inte sett så mycket mat på länge. Det fanns allt. Vi fixa maten och satte oss oc åt tillsammans det var bara för mysigt, nästan hela klassen fanns på plats vi saknade fyra stycken. Maten var hur god som helst, vi bara åt och åt tills vi var helt slut av allt ätande. Det är inte ofta vi får så fin mat på helgen. Efter maten vart det att sitta och snacka om allt och bara ta det lugnt dricka lite och bara umgås. Sen blev det dans, Dzemila rensa allt så hela golvet vart tomt så alla kunde dansa och bara va, och vi dansade halva kvällen tror jag. Det var riktigt kul. Efter allt dansande gick hon för att hämta en stor tårta som hon hade bakat, och det var en av dom godaste efterrätter jag ätit tror jag, ojojoj vad god den var, och så kaffe på det riktigt gott. Och alla åt hur mycket tårta som helst tror jag. Sen kom gitarren fram och vi satt och sjöng och bara njöt av kvällen. Det ändå tråkiga var att tiden gick för fort, det vart dags att åka hem kvart över tolv med bussen och vi kom hem halv två. Men vilken fantastisk kväll det blev av det hela, hoppas på klassfest snart igen.

                 

Mysig kväll

Igår blev det en riktigt lyckad kväll helt suverän måste jag säga. Jag, Benji, Jessica, Daniel och Jonatan lagade mat vi grillade gjorde klyftpotatis med greksallad ocg efterrätten vart ost och kex, allt vart så gott så det var inte sant. Alla åt och bara njöt av allt. Sen blev det att sätta sig ute och då kom det fler, vi satt på brandtrappan rökte lite vattenpipa och drack vin kanon mysigt. Vid elva var det dags att gå till harry´s för hockeyn, docj förlorade ju tyvärr Sverige men det var kul att sitta där ett gäng från skolan. Efter matchen blev det lite efterfest med ost ocg kex innan det var dags att krypa ner i sängen=) Men kvällen var helt klart en av dom bästa här hitills.

          

Teknikensunder

Det är ju absolut inte jag, allt jag har som har med teknik att göra fungerar aldrig efter ett tag. Jag kan bara inte fatta vad jag gör för fel. Nu fungerar inte min mobiltelefon och den behöver jag verkligen ikväll. Ingen människa kan ringa mig och jag kan inte ringa till någon jag blir så sur. Varför händer det alltid mig, och just idag när pappa ska åka igeonom värnamo och kanske stanna och säga hej till mig nej då dör min jävla skit telefon. Fan fan fan den har fungerat på dan men nu nej då slutar vi fungera. Jag blir så trött på detta så man kan ju bli galen. Hoppas att det löser sig så den börjar fungera snart annars slänger jag den i väggen tror jag.

Nu har vi bestämmt för kvällen att vi ska laga god mat och kanske dra ner till harry´s sen hihi Det ska bli kanon kul iallafall. Benji ska laga maten till oss, Jessica står för grillen det blir bäst så haha och jag efterrätten vilket blir ost och kex, daniel tar salladen tror jag. Jag tror att det kommer bli riktigt mysigt och gott, jag hoppas på det iallafall. Men det blir oftast gott när vi lagat mat innan så det kommer bli bra idag med. Det gäller bara att inte jag och Jessica lägger oss i allt för mycket när det gäller att laga maten så blir det bra. Men vi hoppas på en trevlig kväll=)

Konstig dag

Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om denna dag det har varit en konstig dag med mycket saker. Det går inte att beskriva den liksom,  v har haft kris och utveckling och våran lärare kanske inte vi ska ha efter sommaren vilket är för jävla tråkigt för hon är en av dom bästa som vi någonsin haft. Så det var ett tråkigt slut på nått sätt, gud jag vet verkligen inte vad jag ska säga om dagen. Men det har väl gått ganska bra idag, nu är vi klara med allt skolarbete innan sommaren vilket känns sjukt bra. Så nu kan man packa ihop dom grejerna hihi det ska bli skönt. Första året i bänken klart!!!!

Kvällen blir det matlagning och fest det ska blir hur kul som helst. Blir nog harry´s efter hockeyn, för den fick dom ju inte missa, inte först biten eller vad det nu va dom prata om, hmmm jag vet inte.

Men nu ska vi ner på stan och fixa lite inför ikväll och inför imorgon kväll då vi ska ha våran klassfest. Hoppas på att det blir bra och att vädret håller sig såhär imorgon med=)
Bye

Handikappskunskap

Handikappskunskap började vi dagen med idag, Vi fortsatte med massor redovisningar. Alla har fått fördjupa sig i varsitt handikapp och så ska det redovisas, alla han inte idag så några ska få göra det på kanothajken hihi Får väl se hur det blir med den saken. Men det var intresant och bra att göra på det sättet för då får man ordentlig kunskap i nått och sen får man ganska mycket kunskap i många olika. Jag tror att det fungerar bra och är ett bra sätt att lära sig mycket på. Alla gjorde det bra.

Eftermiddagen jobbade vi med folkrörelser, vi är uppdelade i grupper och så ska vi försjupa oss i en rörelse. Min grupp hade fredsrörelsen, ganska roligt men väldigt mycket att skriva om. Men vi blev i stort sätt färdiga idag, så vi kunde skicka en det till våran lärare som ska gå igenom det. Redovisningarna kommer att ske efter sommarlovet så då får man väl se hur mycket som man kommer ihåg av det. Förhoppningsvis har man väl inte glömt av allt. Men vi skulle nog få en lektion för att förbereda de sista när vi kommer tillbaka, annars ska man vara så gott som klar idag, men jag tror att vi är det. VI fick sitta mellan ett och halv fem och jobba med det så vi kom långt. Hoppas att det bli bra och att läraren tycker det med.

Nu ska vi kolla på ett avsnitt av morden i midsommar, det är ju så sjukt bra och jag iallafall är ganska trött så jag orkar inte göra något som är för avanserat ikväll. Men man vet ju aldrig vad som händer när det väl blir kväll, då kanske man vill göra masser och alla vill hitta på nått. Men vi får se, ska försöka komma i säng skapligt tidigt idag med för dom senaste dagarna har det blivit sent, och jag har varit jätte trött hela dagarna. Men men vi får väl se hur det bli med den saken med, man kan ju alltid hoppas att det funkar haha Men bäst att jag kilar iväg så jag hinner med och se lite med=)
Bye


Bortom ljus och mörker

En av dom bästa böcker som jag har läst. Det är en sann berättelse som är skriven av en tjej som haft ett heroin missbruk.
Eva är i trettio årsålder och hon har levt i många år med heroinet som sin bästa vän, det var det ända som hon tyckte livet var värt. Men hon träffade en dag Erik som är polis, han älskar henne över allt annat och han tror på henne. Erik står ut med med många överdoser och avtändningar, han kastas hela tiden imellan hopp och förtvivlan, ska Eva överleva eller kommer hon att dö. Ska dom någonsin få ett normalt liv.
Boken är hur bra som helst och man får följa med i en hård kamp mot heroinet, och den hårda vägen till ett normalt liv och även se hur mycket kärlek kan betyda. Kärlek utan gränser.
Jag fastnade verkligen för denna bok, den är spännande och väldigt berörande, man blir väldigt tagen av boken och man kan inte släppa den. Tycker alla borde läsa den.

image128

Fika

Det blev en liten tripp ner till stan för Oz behövde ny hårfärg, så vi gick en sväng. Efter en kort shoppingrunda efter färg så blev det en fika på stig, skönt att sitta ute lite grann vi har väl varit ute i storsätt hela dagen men det är så skönt nu så det är bara gött att sitta ute. Nu har vi precis lagt i färgen i hennes hår så vi får verkligen hålla tummarna för att det blir en bra färg och att hon blir nöjd med det. Nu ska vi ha lite manikyr vilket ska blir enormt skönt och får ordning på naglar och händer lite. Hoppas det blir bra med. Grabbarna kollar på hockey igen vilket dom har gjort många kvällar, men jag förstår ju verkligen inget så det är inte roligt att kolla även fast man bara kan sitta där och vara social. Men det är verkligen inget för mig. Efter hockeyn ska alla åka till burger king och äta lite mat, jag tror att dom flesta ska dit. Vi ska också följa med, men får se om det blir nått det finns ju heller inte mycket som jag kan äta så vi får väl se vad det blir, eller så följer jag med bara för att umgås lite med alla, det kan vaar trevligt det med. Men men vi får väl se hur det blir och vad vi hittar på sen ikväll=)

Idrott

Idag var våran fina idrottslektion som jag, Jessica, Oskar och Kg hade. Dagen började vi med en tippspromenad som handlade om året som gått här på skolan, den vart faktiskt kanon kul. Roliga frågor om alla knasiga grejer som hänt och som vi gjort. Det var många som hade minet med sig, när vi skrev dom hade inte jag koll på alla rätta svar men det var ju kanske tur att man inte gick den själv. Efter den vart det wollyboll och tur hade vi med vädret så att vi kunde använda våran nya ute plan. Alla var med och gick in för det så det vart toppen med den med. Sista aktivitet som vi hade vart brännboll på och det vart också kanon, alla spelade som galningar och det är kul att alla engagerade sig i våran planering för dagen. Hela våran lektion vart skit bra och vi fyllde faktiskt tre timmar vilket vi från början tyckte lät som långtid men det var det inte när vi väl kom igång med allt.
Eftermiddagen hade jag testledar utbildning vilket var helt okej, vi pratade om kost, stress och varför många är slitna, trötta och hängiga. Det intresant och man fick en liten tanke med sig, man kanske ska ta hand om sig själv lite mer än vad man gör ibland. Plus att vi pratade mycket om vad orsaken kan vara med att man känner press och stress. Och när vi gick igenom det så förstår man vikten med att stanna upp ibland och tänka lite extra på vad man gör och vad man kanske borde göra. Så det var mycket nyttigt att prata om det och diskutera saken med andra. Så idag har jag fått ut ganska mycket och det känns toppen.

Harry´s

Denna kväll blev en sväng till harrys med några stycken. Vi satt och hade inte något speciellt att göra så vi bestämmde oss för att ta en sväng dit. Det var trevligt vi satt ute och tog varsin cider, öl eller vad nu alla tog vet jag inte haha men det var riktigt nice och skönt att göra något annat för en gångsskull. Efter harrys gick vi hit upp till bokullen och satt på ballkongen eller som det egentligen är brantrappan och bara tog det lugnt en stund=) Det vart en mycket bra kväll med många riktigt mycket goa skratt.

Men nu måste jag krypa till kojs annars kommer jag aldrig upp imorgon till våran fina idrott som jag än en av dom som ska hålla i, då kanske man inte ska vara för trött hihi
nattinatti

Stan

Jag och Karin hade inget att göra nu på dagen så vi tog en rond ner på stan för att titta lite grann. Jag köpte ett nytt vitt linne, det var verkligen jätte fint. Jag behövde nog egentligen inte det men jag tyckte det var så fint så jag tänkte att det faktiskt kunde få unna mig det idag. Efter en runda på stan gick vi till stigs och tog oss varsin kopp kaffe mycket gott var det, så satt vi där i solen och bara prata det var verkligen jätte mysigt och skönt att sitta i solen. Alla sa att det skulle bli regn idag men det blev det ju inte och skönt är väl det. Lite kallare är det än vad det var i helgen men det är fortfarande så varmt så man kan ha sommar kläder på sig och det är väl underbart. Nu ska jag ner och prata med Eva så att jag kan få den sista grejen inför imorgon när vi ska diskutera mat och hälsa hihi Det kan nog bli riktigt intresant. Måste bara se till att man har allt man ska ha med sig så att man inte missar något. Men det blir nog bra.

Kvällen för oss blir nog kanske wollyboll eller så kanske vi skulle spela basket vilket jag absolut inte tänker vara med på. Jag är så kort så jag når inte upp till korgarna och det är inte roligt, plus att jag inte kan spela basket. Bollsporter har väl aldrig riktigt varit min grej, måste ju när vi har idrott men såhär på kvällen kan jag ju faktiskt hoppa över det och bara titta på vilket är väldigt gött ibland haha Men vi får väl se vad som händer, hoppas det blir nått iallafall=) Jaja bäst att rusa iväg så jag hinner med Eva innan hon försvinner för dagen.

Ciao


Gött

Utvecklingsamtalet gick bara för bra, jag fick bara massa beröm och positiv kritik. Dom tyckte att jag hade vuxit massor detta år, och allt jag har gjort har blivit jättebra så det känns hur bra som helst. Det kunde nog inte ha blivit bättre. Så nu kan man släppa det och bara tänka på dom sista veckorna här vilket inte är så mycket. Jag hade inget jag låg efter med heller så jag behöver inte jobba med nått extra eller så vilket också känns så skönt. Nu är det bara denna vecka kvar med lektioner sen är vi klara, då är det bara paddlingen och forum teater vilket säkert blir kanon kul hoppas jag. Men vi får väl se hur det kan vara att spela teater en hel vecka. Och nästa vecka är det ju hajken som vi ska ta oss igenom vilket jag tror inte blir några problem alls hihi eller jag hoppas inte att det blir några problem. Sen är det bara avslutningsveckan kvar och den kan väl inte bli annat än rolig=) På lördag ska vi ha klassfest med och det ska bli skit kul, vi ska hem till en tjej i vååran klass och grilla det kommer bli kanon, bara klassen. Jag ser verklogen fram i mot det väldigt mycket. Vi kännde att vi ville göra nått tillsammans nu innan vi slutar för detta år, så det tog hon och fixa en fest vilket är hur snällt som helst och roligt att göra nått bara klassen tillsammans. Hoppas bara på fint väder till helgen så att vi kan vara ute=)

Utvecklingsamtal

Idag var det dags för våra utvecklingsamtal vilket också är det ändå som vi ska ha idag. Jag har mitt halv nio sen slutar jag för dagen, vilket känns ganska trist. Vad ska jag har för mig hela dagen när jag går upp såhär tidigt för en kvart. Ja herregud, men förhoppningsvis så får jag ju ut nått nyttigt av det iallafall. Jag tror att dom kommer säga till oss om det är nått vi ligger efter med och måste göra ifatt, och så kommer dom nog säga hur vi ligger till inför nästa år vilket kan vara ganska bra och veta så att man kan ta tag i det man måste innan och kanske till och med under sommaren. Vi får väl se vad Carolina har att säga till mig, vi får absolut hoppas på det bästa.

Bäst och gå och äta frukost då innan man ska har mötet=)

Värsta tråkiga dagen

Jag blir knäpp denna dag var egentligen helt onödig, vi har typ inte gjort nått vettigt alls. Det ända som var kul var att Benji kom in i våran klass och hade lektion en stund där vi fick sitta och diskutera men det var inte så länge. Sen hade våran lärare gjort en tipsrunda och vi kunde vinna lite priser dock fick alla ett pris liksom men ändå. Hela rundan handla om allt vi hade lärt oss under året hihi men det var typ lite pinsamt för dom som hade flest rätt hade 18 poäng, men det man kunde ha som högst var 45 vad säger detta.....jo att ingen kunde speciellt mycket vilket var lite pinsamt när i hade gjort den och fått sllt rättat. Men det var väl ganska kul att se hur mycket man faktiskt kunde, vilket var i princip ingenting.

Annars har vi inte gjort något alls idag haha Det har varit en slapp dag och det har inte hänt så mycket. Det sköna är att vi inte har så mycket kvar nu, måste bara fixa dom sista grejerna fin putsa lite på det som ska in i veckan sen är man klar med detta år i skol bänken och det känns väldigt bra. Plus att jag har inte så mycket kvar att göra och då känns det skönt att man har gjort det mesta som man ska göra. Som sagt det är bara att fin putsa lite pådet sista så är man klar. Nu har vi bara kanot hajken som vi måste fixa det sista till med, vi åker ju om en vecka på den med haha hur ska det gå jag ute i skogen igen och sovandes i tält.....det står ju bara katastrof på hela mig när man tänker den tanken. Men det ska nog gå bra det med ska ni se, bara jag inte ramlar i.

Nu ska jag läsa det sista här sen är det snart dags för mat igen hihi

Rånarna

En film som jag verkligen kan tycka att dom som inte sett ska se. Vi såg den igår kväll, jag har dock sett den innan men det gjorde absolut inget jag kan gärna se sånna filmer flera gånger. Det är en svensk kriminalare där Mikael Persbrandt och Sofia Helin är två av huvudpersonerna. Det är en spännande film där det händer ganska mycket hela tiden vilket jag gillar skarpt. Så ni som inte sett den ge filmen en chans.

image127

Solen idag med

Dom sa på nyheterna att det skulle bli dåligt väder mycket moln, men när vi gick upp och ner till frukosten så var det varmt och solen lyser som i helgen. Det blåser lite mer idag än vad det har gjort i helgen men det är fortfarande varmt. Karin sa att det skulle kunna bli upp till 18 grader det hade dom sagt i morse så det är väl inte illa det heller. Då får vi kasnke en hel dag till som är väldigt varm hihi underbart skönt. Hoppas att det håller hela dagen så vi kan vara ute idag med för det skulle vara riktigt skönt att kunna vara det efter skolan idag. Men vi får väl se hur det blir med den saken.

Redovisningar idag fy fan vad tråkigt. Vi ska redovisa olika böcker och vi har gjort det varje måndag nu sen tre veckor tillbaka, det tar ju en himmla tid eftersom alla ska redovisa minst en halv timma var. Och det börjar bli ganska drygt att lyssna på detta nu. Men men detta ska vara sista redovisningen nu, för det är våran sista pedagogik innan sommaren. Nu börjar vi avsluta ganska mycket, så nu känns det att sommarlovet inte ligger så långt bort längre hihi Det ska bli himmla skönt. Det är nästan så man längtar lite grann, det var ju ganska många årsen som jag hade sommarlov haha Men det är kul tycker jag=)

Nu måste jag fixa iordning mig innan det är dags att bege sig till skolan=)
Ha en toppen dag!

Utomlands

Vi satt och prata om att åka utomlands förut och gud vad jag kännde att jag ville åka till Thailand då=) Men så ska man väl inte tänka när man har haft så fint väder här ju, men det lockar faktiskt att åka dit igen. Jag gillar Thailand väldigt mycket och jag tycker att det är så fint där men hallå nu ska man inte vilja åka. Men det var faktiskt ganska många som var sugna på att åka iväg för att bara sola och bada och hade ännu mer gött än vi har det nu hihi Det är konstigt man är visst inte riktigt nöjd när man verkligen borde vara det. Vi satt ändå och sa att vi höll på att gå under för att det var så varmt här, hur hade vi kännt om vi varit i ett annat land där det är ännu varmare än vad vi har det här. Haha men tanken var mysig iallafall.

image126

Lite fint är det ju så lite kan man ju önska att man kunde åka tillbaka hit snart hihi

Första doppet

Tro det eller ej men jag har tagit mitt första dopp idag hihi Det var ganska kallt måste jag säga, men när man kom upp och la sig i solen så var det skönt. För det var så himmla varmt idag så ett svalkande dopp gjorde inget. Men först stod jag och Karin med fötterna i och tänkte "detta kommer aldrig gå" så titta vi på varandra och började sakta gå ner, men när man kommer till magen är det lite plågsamt men tillslut så valde vi att slänga oss i och sen snabbt upp igen. Men men det var skönt efteråt och det är viktigast. Vi hade en långdag i solen, jag och Karin gick vid ner vid halv elva och resten kom vi elva och framåt=) Vi hade varit på hemköp och köpt med oss fika, met och lite godis plus väldigt mycket dricka och vatten för igår kväll kännde nog alla att vi hade druckit aldelles för lite. Så idag tyckte vi att det var lika bra att ta med sig så mycket som vi kunde, men ont i huvudet har jag ändå. Men det kanske man får räkna med såhär i början när man inte är så van vid solen. Men det har varit en toppen dag, det är bara synd att vädret ska bli sämre nu i veckan, får hoppas på att det kommer tillbaka snabbt.

Nu ska jag hoppa in i en kall dusch och försöka svalka av mig lite mer, för det känns som att det kan behövas. Sen blir det nog kanske att laga till sig lite mat så man får i sig nått vettigt denna dag. Kvällen i sig blir nog himmla stillsam tror jag, man kommer nog somna ganska fort ikväll, men det ska också bli skönt eftersom jag är så trött nu, men vi får väl se hur det bli=) Men först måste jag in i duschen=)

Solning

Då var det snart dags för oss att ge oss av till prostsjön för en heldag i solen=) Det ska himmla skönt med en dag till i solen, kanske att man vågar sig på ett lite dopp idag vi får väl se. Men det troliga är nog att det inte bli så för det är nog aldelles för kallt för mig. Nu väntar vi bara på Oskar och Andreas som är ute på sin morgon motion en soring tur i skogen. Jag och Karin är klara för att ge oss av hihi Himmlen är klar blå och solen skiner verkligen kan det bli bättre, nej jag tror inte det.

Fin kväll

Gud vilken fin kväll vi har haft här. Jag älsakr sommarkvällar det finns inget som är så mysig. Vi har suttit ute hela kvällen nere vid Västbo och grillat, spelat kubb, bara pratat en massa skit och njutit av den härliga kvällssolen. Hur kan det vara så skönt ute nu. Det är helt fantastiskt. Och alla ska till prossjön imorgon vid tio för att förbättra solbrännan lite till nu innan veckan nörjar igen, plus att vädret kanske ska bli sämre i veckan med, så nu måste vi passa på att njuta av kvällarna och dagarna.

image125

Ser det inte helt underbart ut=)

Prostsjön

Nu har vi precis kommit tillbaka från våran solning vid prossjön det var så varmt och skönt. Vissa bada men jag hoppade över det idag. Men vad solen tar ordentligt det syns verkligen att jag har solat. Alla har fått färg så det känns gött. Vi hade med kubb spelate med så vi tog en turnering det var skit roligt. Imorgon ska vi dit med vi ska gå vid elva från skolan så det blir hela dagen där nere, riktigt nice.

Nu är det dags för en dusch och lite upp piggning sen blir det mat mmm jag är hungrig nu. Efter maten blir det ner till västbo och några ska grilla, och så blir det nog mer kubb tror jag. Det kommer bli en riktigt skön kväll för oss tror jag=)

Hjälp vad varmt

Idag är det verkligen bara så varmt vad har hänt det är bara början av maj. Men det är bara så skönt. Nu ska vi ut och lägga oss i solen och sola, det ska bli så gött. Hoppas man inte får för mycket solsting hihi men det är ju underbart=)

Tillbaka i Värnamo

I torsdags eftermiddag var jag tvungen att åka hem en snabbis för att jag sulle på möte igår. Mamma hämtade mig i Jönköping och så for vi hem, torsdags kvällen blev lugn och harmoninsk jag gjorde inget men det var väldigt skönt.

Fredag hade jag ett möte som gick ganska bra, jag vart väl klar någon gång vid halv elva kan ajg tänka mig. När vi kom tillbaka från mötet så tog jag lunch med min älskade vän John, det blev på Hugo ppe på terassen himmla skönt i solen. Där satt vi ett bra tag och bara prata och myste det var helt underbart. Sen blev det en liten sväng på stan. Efter gick vi in till mamma för att jag skulle kolla när jag skulle kunna åka hem, och det fanns ju en skit bra biljett så jag kunde åka redan igår, så jag bokade självklart den=) Eftermiddagen med John var helt fantastiskt mysig, tack vännen för en trevlig eftermiddag!

Hem och packa ner allt som jag hade haft med mig vilket absolut inte var så mycket men ändå. Pappa körde mig till mjölby vid halv sex tåget skulle gå kvart över. Väl framme och klar sagt hejdå till pappa väntar på tåget så säger dom att det är ca tjugo minuter sena jaha skit kul då, eller inte. Tåget var en halvtimma sen ca och jag missade ju självklart tåget från alvesta till värnamo, mindre lyckad tåg dag för mig. När vi kommer till alvesta säger dom att det ska stå taxi bilar och vänta som ska ta oss vidare. Men väl framme vid taxin så har inte personalen fattat eller tagit reda på att vi är sju som ska till värnamo så bilen räcker inte. Dom ringer efter en buss och det tar ca tjugo minuter innan den kommer med, men den kom tillslut. Så jag var i värnamo halv tio, hade allt funkat som det skulle hade jag varit framme vid åtta. Men men fram kom jag iallafall och det är ju ändå viktigast haha Men hoppas på lite smidigare personal om det blir såhär någon mer gång.

Framme i värnamo träffar alla som spelat brännboll för den missa jag ju eftersom tåg fan var så sen, men det gjorde inte så myket det heller. Allas skulle till harrys och dom flesta ville gå precis när jag kom, jag satt kvar med några stycken här för ingen av oss var så pigg på att gå alls. Men sen ville resten gå med, men jag och Jessica blev kvar här på skolan vi kännde för att bara ta det lugnt och inte stressa iväg på nått. Så vi sattsar på grillningen som kommer ikväll=)

Men nu på dagen ska vi kanske in till Jönköping och sen blir det att åka till prostsjön för att sola och slappa, där ska vi antagligen också grilla ikväll. Men vi får se hur det blir med allt detta=) Nu ska jag iallafall göra mig iordning så vi kommer iväg dit vi ska=)
Puss och kram

Tvättat

Usch och fy ikväll blev det att tvätta för mig, jag kan undra vad jag gjort eller när jag tvätta senast för såhär mycket tvätt har jag inte haft på väldigt länge. Men det är skönt nu när man är klar med skiten så man har allt rent inför helgen och så.

Kvällen i sig blev väldigt lugn. Jag och Yasmine var ute på en promenad det var skönt att komma ut ikväll med och gå lite, kvällarna är bara för sköna här nu=) Sen blev det en sväng framför tvn och tvätta annars har det typ inte hänt nått här. Men det var ganska skönt att inte göra nått med, det behövde vi faktiskt.

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova för jag är så trött.
Godnatt=)

Frilufsdag

Gud vilka ungar vi har haft att göra med idag. Min grupp var det tio ungar i och dom var ju mer vilda en tama första stunden plus att sammarbete fanns inte alls hos dom, kille och tjej kan ju bli basiler av det haha Men det är väl kasnke den åldern lite. Men efter första stationen insåg dom att det bli nog lättare om vi gör det tillsammans och hjälper varandra så dom lugna ner sig ganska fort och hjälptes åt. Dom döpte sig till "natur smurfarna" så det skrek dom varje gång dom kom till en ny station hihi Dom var söta när dom väl ville. Paddla var nog det dom tyckte bäst om det hade dom pratat om i två veckor. Och på sjön var dom hur lugna och ordentliga som helst, så det vart en jättebra förmiddag för både dom och oss. Efter själva rundan så bada dom, jag tror att alla var i vattnet. Men vi var inte i tyckte det var lite kallt och tidigt på året för att bada, men dom gilla det. Vi var nöjda med denna dag och barnen ville att vi skulle göra om det snart igen med dom=)

Eftermiddagen blev lektion ute. Vi hade ledarskap och idag pratade vi om kost och hälsan. Det var ganska roligt faktiskt och man fick nog ut ganska mycket av det. Men det roliga var att när vi hade rast och skulle fika så hade dom bakat bullar till oss, så hur nyttiga vart vi haha Men man måste ju få äta nått gått ibland kom vi fram till så det vart ganska roligt av det hela ändå. Men lite kul när man pratar om att vi ska vara nyttiga och äta rätt och så får vi nybakade bullar.

Nu ska vi ner och äta snart igen sen blir det nog att ta det lite lugnt, kanske att det skulle bli lite kubb eller så senare vi får väl se vad som händer med det. Ganska trött eftersom vi suttit i solen hela dagen idag med, men skönt har det verkligen varit=)

Ingen lust

Men frilufsdag idag , det ser ut som att vädret kommer bli fint idag med vilket är positivit men jag känner verkligen inte för att vara i skogen. Ingen bra morgon absolut inte usch och fy vad jag inte vill detta idag. Skulle helst ligga kvar i sängen tror jag faktiskt, men men jag måste så det är väl bara att pallra sig iväg till frukosten och ut till bilen och iväg till skogen.

Inget att göra nu måste jag iväg =(
Bye

Ännu en promenad

Det vart en kvällspromenad för oss nu med. Jag, Alena och Oz hade inget att göra och vi satt bara och prata så vi kom fram till att vi går ut en sväng och går. Så vi kom precis tillbaka vi var ute en halvtimma ungefär men det var jätte skönt. Kvällarna har varit så varma så det är bara mysigt att motionera lite då. Sen kanske man sover bättre kan man ju hoppas på, för inatt sov sådär bra. Men det var iallafall en mycket trevlig promenad.

Nu ska jag bara göra iordning det sista sen blir det att krypa ner i sängen och sova det ska bli riktigt skönt=)
God natt och sov gott

Slappt

Ikväll blir det en slappkväll det är ingen som är så pigg nu. Alla är trötta efter allt solande tror jag, plus att vissa spelade lite vollyboll. Jag orkade inte spela så jag och Martina satt mest och glodde när alla andra spela hihi Men det var ganska skönt det med eftersom att vädret har varit så fint under kvällen med. Nu har vi precis varit på och handlat lite oboy och frukt till kvällen, vi ska kolla på film senare så då tänkte vi nog göra lite varm oboy. Mums det är jag sugen på nu så jag hoppas att vi kasnke gör det ganska snart. Men först måste vi planera klart våran frilufsdag som vi ska ha imorgon för 32 elever, jag tror att dom var elva år. Jösses säger jag bara kommer vara helt slut efter det, plus att vi ska vara ute i skogen med dom hela förmiddagen. Men det blir nog bra. Mitt ansvar är tipsrundan så den ska vi göra klart nu. Orkar inte riktigt känner jag men den måste göras.

Kanske ska gå nu och fixa med allt som jag måste fixa med annars kommer vi aldrig bli klara och det bli nog ingen så glad på oss. Och det ska ju helst bli bra med så det är nog dags att sätta lite fart på tillvaron och gör lite nytta nu=)

Lektion ute

När vi skulle börja våran kris och uteveckling idag så tyckte vi att det var så fint väder så ingen av oss ville sitta inne, och tur som vi hade så tyckte våran lärare det med. Så vi hade lektinen på gräsmattan i solen helt underbart. Plus att vi pratade om katastrofer idag med så det var skönt att inte sitta i en bänk och lyssna på allt som hon gick igenom. Vi gick igenom olika kriser som vi som fritidsledare kan hamna i och hur man berabetar viss sorg, det var en ganska tung lektion men mycket intresant. Efter idag har vi mycket som vi kan ta med oss ut i arbetslivet när vi är klara och det tror jag är bra. Dessa saker är alltid bra att prata om och även få lite inblick i hur det faktiskt ser ut och hur det kan se ut. Sen när man väl är ute kanske man inte alls tänker så som vi prata idag men man har det med sig någonstans i bakhuvet ändå. Det jag tyckte var jobbigt att lyssna på var faktist att få reda på hur många ungdomar som mår så pass dåligt i dagens samhälle, och att många har det fruktasvärt tufft med olika saker. Vad lever vi i för samhälle när så måmga mår så dåligt och far så illa. Det är alltid svårt att prata om sånnt och höra våran kurator berätta om hur många som hon har pratat med och pratar med som har det svårt. Så sånna grejer har vi tagit upp idag och så har vi fått diskutera hur vi skulle vilja underlätta för ungdomarna i samhället. Den frågan var svår och det är svårt att säga hur man skulle kunna göra. Men min grupp tyckte iallafall att det är viktigt att man lyssnar på alla ungdomar och det är viktigt att man ser varje individ. Det trodde vi på. Men det har varit en mycket bra förmiddag.


Anna åker

Alenas kompis Anna har ju varit på besök här världens goaste tjej, hon är från Österike. Hon är verkligen trevlig och rolig så det är jättetråkigt att hon måste åka ifrån oss nu. Men tyvärr så måste hon hem för att fortsätta plugga och bli klar med sitt, hon kanske kommer till oss i sommar vilket skulle vara så roligt men vi får se. Det är ändå tråkigt att hon åker imorgon. Hoppas hon får en bra resa hem.

Inatt är det hockey och nästan alla ska titta på den, men jag vet i fan om jag orkar med det. Den börjar vid halv ett och hållër på till klockan tre, jag känner väl att mitt intresse för hockey säger ifrån att sitta uppe och hålla sig vaken hela natten. Jag kommer verkligen inte orka med skolan om jag är uppe hela natten, inte så smart och somna på lektionen imorgon kanske. Men och andra sidan kan det vara mysigt att sitta med och titta när alla andra gör det, lite gemenskap på internatet är väl aldrig fel kan man tycka. Men jag måste nog fundera lite på om jag vetkligen kommer orka med det. Det kommer bli en lång natt och vi har en ganska långdag imorgon. Hmmmm vad ska lilla jag göra sova eller hockey. Valet är väl kanske inte så svårt om man tänker efter haha

Nu ska jag iallafall gå ut en liten stund och prata med mina kära vänner där ute och se vad dom säger om livet och kvällen. Kan ju orka med att sitta där ute en lite stund iallafall.

Tränat

Nu har jag, Alena och Anna varit och tränat i gymmet. Det var skit kul men nu är jag så trött. Men det är ganska skönt att vara trött efter för då vet man att man har gjort något som är nyttigt och man känner sig bättre efter med. Idag blev det att springa och sen cykla en liten stund så det känns mest i bena haha Hoppas inte att jag har för mycket värk imorgon när ajg vaknar, men har jag det så vet jag defenitivt att det har tagit lite iallafall.

Nu är det bara in i duschen sen ska vi ut till som andra och lyssna på musik och bara njuta av den fina kvällen=) Hoppas vi kan sitta ute ganska länge och bara ha det gott.

image124

Sommar hihi

Undra om sommaren är på gång nu man kan ju verkligen hoppas på det. Nu har vi vart ute på våran promenad och solen skiner för fullt och det är verkligen så himmla fint väder och varmt. Ingen känner för att sitta inne idag och det ska vi nog inte heller göra. Vi börjar vid ett slutar tre och sen blir det en varm fika på stan för hela slanten. Gud vad skönt det ska bli, och nu ska vi sätta oss och dricka lite kaffe ute i solen hihi Jag hoppas verkligen att det håller i sig såhär nu för det är underbart=)

image123

Värna igen

Då var vi tillbaka här då hihi Vi kom igår kväll det var så kul, fast vi blev lite förvirrade måste jag nog säga. Vi kom vid elva tiden hit och när vi kliver in så har dom fest här en söndag haha dom är väl för roliga men gud vilket kalas. Vi var nog berädda på en lugn kväll med ganska lite folk synliga men nej då här var det fullt ös, men det är ju det som är lite roligt med. Det blev en lite spontan fest här istället för att alla bara satt och titta på film och inte gjorde nått så det är väl lite charmen med det hela här ibland. Men det var riligt att se dom haha

Nu är det time för lite frukost tror jag, ska göra mig iordning lite först och sen ska jag möta upp Karin=) Men det ska sitta fint med frukost nu för jag är faktiskt ganska hungrig.
Ha en toppen dag=)

Beck

image121


Jag älskar verkligen Beck det är det bästa som finns tror jag. Tack min plumms för att du fixat filmerna till mig det betyder väldigt mycket för mig. Nu idag är jag inne på mitt andra Beck maraton sen jag kom hem, jag hade maraton i torsdags och nu har jag det med medans jag fixar och donar=) Det är helt fantastiskt att ha Beck på hela tiden för då kan man titta hela tiden haha Jag diggar verkligen Beck till hundra hihi Gunvald Larson och Martin Beck mycket bra, jag hoppas alla har tittat på det någon gång=)

image122

Puss och kram


Ibland blir jag så trött

Varför ska det vara så himmla svårt att höra av sig för. Om någon ringt till mig så ser jag ju till atta jag hör av mïg direkt till den som ringt, men jag skiter inte bara i det. Varför kan inte vissa göra det. Fan man tror ju att det har hänt nått när personer inte ringer tillbaka när man själv har ringt flera gånger i rad. Det som är värst är när man lovar att ringa och man bara skiter i det. Då blir jag riktigt besviken kan man nog säga.

Kvällen igår blev på harry´s iallafall och det var kul tyckte jag nog. Vi dansade i princip hela kvällen och vilket jag verkligen gillar. Kvällen gick bara lite för fort kännde jag, för när man dansar som mest så är det
alltid dags att gå hem och det är lite surt. Men roligt det hade vi verkligen=)

Idag bli det att åka hem till Värnamo och det ska ska bli himmla roligt. Ska åka med Oskar haha och lyssna på schlager vilket vi oftast lyssnar på när vi åker så det är toppen=) Kvällen vet jag inte vad som kan tänkas hända antagligen så blir det väl att kolla på lite film och bara slappa och ta det lugnt vilket är ganska skönt=)

Nu måste jag packa lite och städa lite tror jag. För annars bli jag väl aldrig klar med allt som jag måste göra innan jag åker tillbaka, måste se till att få med mig allt som jag kan tänkas behöva till lägret med. För snart ska ju lilla jag ut och åka i en kanot herregud säger jag bara hur ska detta gå för mig undrar jag. Men det blir nog bra ska ni se hihi

Men dags att stiga upp och ta tag i saker och ting.
Puss och hej

Jobba

Idag började dagen med att jag jobbade lite extra på synsam vilket var helt okej men ganska lång dag för vi hade inte mycket att göra. Vi hade lite på förmiddagen men det var ytterst lite måste jag säga till skillnad från igår när vi knappt han sitta fem minuter. Jag gillar dock när det är mycket att göra för då går tiden lite fortare med, men det gick framåt ändå hihi Jag och Maggie städade även hela butiken putsa allt som gick och putsa, alla skåp och så. Vi han inte putsa alla bågar men det blir nästa gång som vi får ta det projektet haha

Eftermiddagen blev en sväng till familjen Berg, hade inte träffat Lotten på ett tag och jag var tvungen att prata lite med Karin med. Så jag åkte ut en sväng dit och hälsade på det var mycket trevligt och det var roligt att se Lotten igen.

Nu hoppas jag på mat snart för min mage kurrar massor=) Vi får väl se vad det bli denna gång för mat hoppas på nått riktigt gott och vad jag hörde kanske det skulle bli lite grillat och det är väl aldrig fel va=)
Kram på er